Dolar 34,1843
%0.06
Euro 38,2078
%0.11
Altın 2.921,760
%0.05
Bist-100 9.748,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serhat Lisesi'nin 'Kutlu Doğum' programı salona sığmadı

Serhat Lisesi'nin 'Kutlu Doğum' programı salona sığmadı

Van Özel Serhat Eğitim kurumları tarafından organize edilen Peygamber Efendimizin (sas) Kutlu Doğum programı salona sığmadı. Çok sayıda öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı programda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.     Özel...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 14:34
Van Özel Serhat Eğitim kurumları tarafından organize edilen Peygamber Efendimizin (sas) Kutlu Doğum programı salona sığmadı. Çok sayıda öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı programda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

    Özel Serhat Lisesi, 'Kutlu Doğum' haftası dolayısıyla kendi spor salonunda bir program düzenledi. Kurum çalışanları, öğretmen, öğrenci ve velilerin büyük bir katılım gösterdiği program, Ulu Cami imamının Kur'an tilavetiyle başladı. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce ilahiler okunan programda 'Asr-ı Saadetten Huzmeler' adında 3 perdelik bir tiyatro sergilendi. Bu gösteride Ammar Bin Yasir ve ailesinin İslam'ın ilk zamanlarında çektiği büyük sıkıntılar gözler önüne canlandırıldı.

    Birbirinden güzel naatların okunduğu programda bir çok katılımcı gözyaşlarına hakim olamadı. Ayrıca Özel Serhat Lisesi ve Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu'nda Kutlu Doğum münasebetiyle çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda derece elde eden bir çok öğrenciye tablet bilgisayar ve para ödülleri verildi. 100 hadis ezberleme, Efendimize mektup ve şiir yarışmalarında yaklaşık 50 öğrenciye ödül verildi. Öğrencilere ödüllerini Özel Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya verdi.

    Raşit Karakaya ödül takdiminden sonra yaptığı konuşmada, "Dünyanın faniliğini bilen, ölümü ve ölümden sonraki hayatı ve hesap verme gününü düşünen insanlar arzu ve heveslerine değil Allah Tealanın ve O’nun Resulünün emirlerine kulak verirler. Böyle düşünen insanlar duygularını kontrol altına alır; hayatı meşru dairede geçirir, çevresine zarar değil, fayda sağlarlar. Serhat Eğitim Kurumları olarak da böyle Allah ve Peygamber aşığı gençler yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz." dedi.

    Serhat Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar Zümresi'nin hazırlamış olduğu Kutlu Doğum konulu resim sergisinin gezilmesinden sonra program sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.