Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Servis şoförleri, mercek altında

Servis şoförleri, mercek altında

İzmirTrafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı'ndan sonra başlayacak yeni eğitim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Servis şoförleri, mercek altında

  • Ege Postası
  • 09.09.2016 - 09:08

Yaklaşık 120 bin öğrencinin güvenli taşınması için, geçen yıl 5 bin 516 servis aracını, 10 bin 665 kez denetleyip eksikliklerin görüldüğü bin 215 araca ceza yazan trafik ekipleri, bu yıl da çalışmalarına aralıksız devam ettirecek. Öğrenci ve servis şoförü ile rehber personeller içinde de yine bir dizi eğitim çalışmasının yapılacağı öğrenildi.

Her eğitim yılı başlangıcında ailelerin en çok dikkat ettiği ve araştırdığı konulardan birisi de servis araçları ile sürücülerin, güvenilir olup olmadığı konusu oldu. Hep ilk dikkat edilen durum haline gelen servis sürücü ve araçlarının güvenliğini arttırmak için okullar da özel şartlar koydu. Bunun yanı sıra İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de, aynı yöndeki hazırlıklarını tamamladı.

BİNLERCE SERVİS ARACI DENETİMDEN GEÇİRİLECEK
Trafik denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Eylül'de başlayacak olan 2016 - 2017 eğitim yılı için yaklaşık 120 bin öğrenciyi, güvenli şekilde taşımaları için servis araçlarını denetimden geçirecek. Araçların belirlenen güvenlik ve taşıma şartlarına uygunluklarına bakılacak. Ayrıca servis şoförünün yanı sıra rehber personelin de istenilen kurallara uygun olup olmadıkları araştırılacak. Bu öğretim yılında okul servis araçlarına yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren trafik ekipleri, geçen 2015 - 2016 eğitim yılında, 5 bin 516 servis aracını, 10 bin 665 kez denetledi. Bu anlarda eksikliklerin görülen bin 215 araca çeşitli miktarlarda cezalar yazıldı. Sadece ceza yazmayan polisler, 2 bin 254 şoför ve rehberlik personeli için de eğitim çalışması yaptı.

BU YIL DA HEM DENETİM HEM EĞİTİM OLACAK
Denetimleri aksatmadan sürdürecek olan trafik ekipleri, özellikle okulların açılmasından itibaren bir hafta boyunca özel çalışma yürütecek. Çevresinde trafik yoğunluğu bulunan yada olma ihtimali olan okulların giriş ve çıkış saatlerinde yaya trafik ekipleri görevlendirilip aksaklık yaşanmasının önüne geçilecek. Bu tür çalışmaların yanı sıra eğitim çalışmaları da bütün bir eğitim yılına yayılıp belli bir plan dahilinde hayata geçirilecek. Bazı ilçelerde yaz okullarında da bu eğitimlere başlandığı öğrenildi. Eğitim için sadece öğrenciler değil, personel taşıyan şoförlerden ayrı düşünülen servis şoförleri ile rehber personel içinde yine eğitim programları hazırlandı. Eğitimin başlamasıyla birlikte fazla zaman kaybetmeden bu programlarda uygulamaya konulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.