Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seul Belediyesi’nden yemek israfına karşı sert duruş

Seul Belediyesi’nden yemek israfına karşı sert duruş

Seul Belediyesi, yeni yaptığı düzenleme ile atılan yemeklerin miktarına göre vatandaşlardan hizmet bedeli alacak.Seul Belediyesi, son zamanlarda artan israfa karşı sert bir duruş sergilemeye başladı. Belediye yönetimi yaptığı son düzenleme...

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 09:53
Seul Belediyesi, yeni yaptığı düzenleme ile atılan yemeklerin miktarına göre vatandaşlardan hizmet bedeli alacak.

Seul Belediyesi, son zamanlarda artan israfa karşı sert bir duruş sergilemeye başladı. Belediye yönetimi yaptığı son düzenleme ile vatandaşlardan attıkları organikler çöplerin miktarına göre hizmet bedeli alacaklar. Yapılan yeni düzenlemenin Haziran ayı sonu ile uygulamaya geçmesi öngörülüyor.

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, yeni düzenleme ile atılan yemek çöplerinde yüzde 10 ila 20’lik bir azalma, buna bağlı olarak organik çöplerin öğütülmesi için ayrılan senelik bütçede 12 ila 24 milyon dolar kadar tasarrufun yaşanacağı ifade edildi. Verilen bilgiye göre her sene Seul’de 3 bin 311 ton organik çöp meydana geliyor. Bu çöplerin 2 bin 233 tonu evlerden çıkıyor ve bu çöpleri öğütülmesi için 120 milyon dolar harcanıyor.

Seul Belediyesi Mevsim Değişim Masası Şefi Kim Yong-bok, “Yapılan yeni düzenleme ile hem tasarruf kültürümüz daha da gelişecek, hemde organik çöplerin öğütülmesi için harcadığımız para ile başka hizmetler verme şansımız olacak.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.