Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sevdaları taekwondo, hedefleri olimpiyat

Sevdaları taekwondo, hedefleri olimpiyat

Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’nin 2009 yılından bu yana başarıdan başarıya koşan taekwondo takımı, son katıldıkları turnuvada beş altın madalya birden kazandı. Hasan Taştan’ın çalıştırdığı “altın çocukların” yeni hedefi bir gün olimpiyatta yarışmak

  • Ege Postası
  • 26.11.2012 - 11:17
İZMİR-  Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği’nin 2009 yılından bu yana başarıdan başarıya koşan taekwondo takımı son olarak Çiğli’de düzenlenen uluslararası turnuvadan beş altın madalya birden çıkardı. Yedisi yabancı, 163’ü Türk olmak üzere 174 takım ve bine yakın sporcunun katıldığı turnuvada ayrıdan bir gümüş ile bir bronz madalya da aldı. Antrenörleri Hasan Taştan ile birlikte Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u ziyaret ederek, kazandıkları zaferin paylaşan genç sporcular, daha büyük başarıların sözünü verdi.


‘Çok çalışmaya borçluyuz


Hedeflerini olimpiyat olarak belirleyen Birsunur Dede, Bahar Yurttaş, Remzi Karakuş ve Ahmet Özdemir ile Dernek Başkanı Yılmaz Ağırtaş ve Antrenör Hasan Taştan’ı kabul eden Başkan Şenol, “Gaziemir’imizin gururu oldunuz” dedi. Gençliğinde çok sayıda madalya kazanan Antrenör Taştan, başarılarını çok çalışmaya borçlu olduklarını dile getirdi. Taştan, “Çok yetenekli sporcularımız var. Yakın gelecekte uluslararası turnuvalarda, hatta olimpiyatlarda bu çocukların kürsüye çıkacaklarından eminim” diye konuştu.


Tazegül’ü örnek alıyorlar


Turnuva sonrası çalışmalarını Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda devam eden sporcular, olimpiyatta Türkiye’yi başarıyla temsil eden Servet Tazegül’ü örnek aldıklarını dile getirdi. Bahar Yurttaş sporsuz bir yaşam düşünemediğini vurgularken, hem şampiyon hem sınıf birincisi olan Birsunur Dede, bu sporun özgüvenini geliştirdiğini söyledi. Remzi Karakuş, milli takıma seçilmenin gururunu yaşadığını belirtirken; Ahmet Özdemir şunları aktardı: “Küçükken kavgacıydım. Taekwonda sayesinde kavgacı yapımdan kurtuldum.”


Antrenör Hasan Taştan, taekwondonun gençlere özgüven, disiplin, çeviklik, hayata karşı güçlü bir duruş ve yeni arkadaşlıklar kazandırdığını dile getirdi. Taştan, çocukların spora daha fazla ilgi göstermelerini ve ebeveynlerin çocuklarını bilinçli şekilde spora yönlendirilmelerini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.