Dolar 34,2201
%0.06
Euro 37,8625
%0.09
Altın 2.919,980
%-0.12
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seydikemer kurucu kaymakamı törenle görevine başladı

Seydikemer kurucu kaymakamı törenle görevine başladı

Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsü kazanan Seydikemer'e kurucu kaymakam olarak atanan Muammer Köken, düzenlenen karşılama töreni ile görevine başladı. Muğla'nın büyükşehir statüsü kazanması ile daha önce Fethiye'ye bağlı...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 15:18
Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsü kazanan Seydikemer'e kurucu kaymakam olarak atanan Muammer Köken, düzenlenen karşılama töreni ile görevine başladı.

Muğla'nın büyükşehir statüsü kazanması ile daha önce Fethiye'ye bağlı olan Kemer beldesi, Seydikemer ismini alarak ilçe olmuştu. Bünyesine 5 belde ve 24 köy bağlanan yeni ilçeye, Muammer Köken kurucu kaymakam olarak atandı. Resmi atamanın yapılması ile göreve başlayan Köken için ilçede karşılama töreni düzenlendi. Bir katı kaymakamlık olarak ayrılan Seydikemer Belediyesi önünde düzenlenen törende, göreve yeni başlayan Köken, ilçe halkıyla tek tek tokalaştı.

Törende konuşan Seydikemer Kurucu Kaymakamı Muammer Köken, 2012 yılında kabul edilen Büyükşehir Yasası kapsamında yeni ilçelerin kurulduğunu, bu ilçelerden birisinin de Seydikemer olduğunu hatırlattı. Kendisinin bu onurlu ve şerefli göreve layık görülerek 19 Temmuz'da yayımlanan kararnameyle kurucu kaymakam olarak atamasının yapıldığını belirten Köken, “Yeni ilçemiz yaklaşık 33 yıldır ilçe olmayı bekliyormuş. Bizler için bu onurlu bir görevdir. Çünkü bu kadar geniş bir alana, hizmete bu kadar muhtaç yerlerde görev yapmak biz kaymakamlar için çok özeldir. Yeni kurulmanın verdiği bazı zorluklar ve sıkıntılar olacak elbet. Bunları da birlikte çözüm üreterek aşacağımıza inanıyorum. Kent kültürü farklı bir kültürdür. Dolayısıyla bu kültüre geçişle ilgili zorluklarımız olacaktır. Bunu da birlik ve beraberlikle aşacağız. Hükümetin temsilcisi olarak her zaman sizin yanınızda olacağız. Biz burada insanları birbiriyle kenetleyerek, güç birliği oluşturmak için varız.” diye konuştu.

Kaymakam Köken, 29 Ekim'e kadar eksikliklerini büyük ölçüde tamamlayacaklarını, daha sonra ise resmi açılış töreni yapacaklarını vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.