Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siber saldırı zanlıları Ankara Adliyesi’ne getirildi

Siber saldırı zanlıları Ankara Adliyesi’ne getirildi

Ankara’da 'Redhack' (Kızıl Hacker'lar) adı ile yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında oyuncu B.A.’nın da bulunduğu 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü...

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 11:12
Ankara’da 'Redhack' (Kızıl Hacker'lar) adı ile yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında oyuncu B.A.’nın da bulunduğu 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 22 Kasım'da 8 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonlarda 'Redhack' ve 'Anonymous' ile bağlantılı oldukları iddiası ile aralarında oyuncu B.A.'nın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 3 gündür emniyette gözaltında bulunan zanlılar, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılar adliyeye getirildikleri sırada bir grup, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ şeklinde slogan attı. Bir kişi ise döviz açarak, gözaltına alınan şahıslara destek verdi.

"OĞLUMUN REDHACK'İN SÖZCÜSÜ OLDUĞU VARSAYILIYOR"

Oyuncu B.A.’nın annesi Nihal Atay Mengüllüoğlu, oğlundan bilinmeyen bir suçla ifade istendiğini, Redhack’in sözcüsü olduğu varsayıldığını ve sadece ses benzerliği olduğunu anlattı. Oğlunun gözaltına alınan diğer kişileri tanımadığını savunan Mengüllüoğlu, “Gönlümüz onlarla da, çünkü Barış'a yapılan muamelenin onlara da yapılmış olabileceğini düşünüyoruz. Memleketine geliyordu, havaalanında gözaltına alındı.” dedi.

Adliyeye sevk edilen 14 kişi, bazı kişi ve kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağladığı, gizli ve kişisel bilgileri ifşa ettiği, bilgisayar sistemlerini çalışamaz hale getirdiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.