Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıcak havalarda trafiğe çıkılması kazalara neden oluyor

Sıcak havalarda trafiğe çıkılması kazalara neden oluyor

Mardin’de artan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşları uyaran Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Orak, aşırı sıcaklar insanın bünyesinde çok farklı klinik sendromlara, fizyolojik streslere, hastalıklara ve hatta ölümlere bile neden...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 12:57
Mardin’de artan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşları uyaran Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Orak, aşırı sıcaklar insanın bünyesinde çok farklı klinik sendromlara, fizyolojik streslere, hastalıklara ve hatta ölümlere bile neden olabileceğini belirtti.

    Aşırı sıcaklar nedeni ile ulaşımda büyük can ve mal kayıplarının yaşandığı kazalar belirgin bir biçimde arttığına dikkat çeken Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Orak, Türkiye'de maalesef yaz aylarında yaşanan trafik kazaların çoğu aşırı sıcakta trafiğe çıkılmasından kaynaklandığını söyledi.

    Sıcakların da artmasıyla tatil hazırlığı yapan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Orak, "Tatil mevsiminin başlamasıyla, karayollarındaki araç trafiğinin yoğunlaştığını ve 30-38 dereceyi aşan aşırı sıcaklarla birlikte, sinir ve streste artıyor. Böyle durumlarda sürücülerde azalan dikkat ve refleks zayıflığı nedeniyle trafik kazaları artıyor. Sürücülerin mümkün olduğu kadar havanın serin olduğu sabah ve akşam saatlerinde yola çıkmalarını tavsiye ediyorum.” dedi

    Genel olarak aşırı sıcaktan daha çok, hastalar ile yaşlıları da etkilendiğini belirten Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Orak şöyle konuştu: "Aşırı sıcaklar kalp hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet, dolaşım-solunum problemi, alkolizm gibi kronik hastalığı olan kişilerin yaşamını tehdit ediyor. Kemoterapi hastaları veya değişik deri hastalığı olanlar güneş ışınlarından korunmaya özellikle dikkat etmesi gerekir. Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu saat 10.00-16.00 arasında güneş ışınlarından kaçınmalıdır. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol giysiler tercih edilmeli; şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler. Yoğun fizik aktivite spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Kahvaltıda az yağlı peynir yanında zeytin ve taze sebzeler tüketilmesine ağırlık verilmesi gerekir. Kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.