Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sigarayı bırakanlar hastanenin internet sitesinde yayınlanıyor

Sigarayı bırakanlar hastanenin internet sitesinde yayınlanıyor

Kuşadası Devlet Hastanesi, sigarayı bırama polikliniğine gelip bırakan kişilerin fotoğrafını, kendi internet sitesinde yayınlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Uzm. Dr. Gökhan Afacan, “Sigara bırakma polikliniğimizde, elle tutulur...

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 13:08
Kuşadası Devlet Hastanesi, sigarayı bırama polikliniğine gelip bırakan kişilerin fotoğrafını, kendi internet sitesinde yayınlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Başhekim Uzm. Dr. Gökhan Afacan, “Sigara bırakma polikliniğimizde, elle tutulur gözle görülür yol katettik. Özellikle hastanemizin internet sitesini ziyaret edenler, uzman doktorumuz Seren Arpaz'ın gitarla amatör olarak bestelediği dumansız hava sahası müziğiyle karşılıyor.” dedi.

Sigara bırakma polikliniği uzmanı Dr. Arpaz ise, "9 Şubat 2010 tarihinden beri hizmet veren bölüme, 3 bir 713 kişi sigarayı bırakmak için gerek doktor tavsiyesi gerek kendi isteğiyle müracaat etti. Başvuranlara önce randevu veriyoruz. Bu randevular çoğu zaman vatandaşların mesai sonrası saatlerinde oluyor. Hastanemizin kapıları kapandıktan sonra polikliniğimizde hizmet veriyoruz. Uygun vakalarda NRT, nikotin bantları kullanıyoruz. Müracaat edenlerin genellikle 30 yaş üstü olduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu. Sigarayla mücadelede, fiyatlarının yüksek olmasının yüzde 30 katkısı olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Arpaz, "Sigara paketlerindeki uyarıcı ve caydırıcı yazılar ise yüzde 10 katkı sağlıyor. Özellikle okul çevrelerindeki işyerlerinde sigara satışının yasaklanması gerekiyor. Ailelerin, toplum liderlerinin ve sanatçıların çocukların önünde sigara içmesi özendiriyor. Ülkemizde sigara yasağının daha da genişletilerek uygulanması, dumansız hava sahasına kavuşmamız için gerekli önlemler arasındadır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.