Dolar 34,1101
%0
Euro 38,1788
%0.03
Altın 2.915,370
%0.03
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sigortacılık Meslek Grubu İTO’da değişim istiyor

Sigortacılık Meslek Grubu İTO’da değişim istiyor

İzmir Ticaret Odası seçimlerine az bir süre kala Sigortacılık Meslek Grubu’ndan da açıklama geldi. Sigorta acenteleri olarak haksızlık ve mesleğin saygınlığını korumak amacıyla yola çıktıklarını anlatan grup adına açıklama yapan Hüseyin Saygılı ve Canan Evren’de İTO’da değişimin şart olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 14:46
İZMİR -Kültürpark Tenis Clup’de bir araya gelerek basın toplantısı düzenleyen Saygılı ve Evren, “Şikayet etme mücadele et”, “Sorunları yaratan zihniyeti değiştir” ilkesiyle yola çıktıklarını bildirdi. Saygılı ve Evren, “Odasıyla bütünleşen bir meslek komitesi olmak istiyoruz. Ürettiğimiz projelerimizi engellemeyecek bir oda hedefliyoruz” dedi.

“Tek adam yönetimini istemiyoruz”


İzmir ve meslek için çalışırken hiçbir siyasi görüş farkı gözetmediklerini ifade eden Sigortacılık Meslek Grubu sözcüsü aynı zamanda TOBB Meclis üyesi Canan Evren, kimsenin şahsi bir çıkar beklentisi içerisinde olmadığına dikkat çekti. 6 Mayıs günü yapılacak seçimlerde İTO’da mesleği temsil etmek üzere sadece sigorta acentelerinin ve experlerinin değil, tüm Ticaret Odası üyesi arkadaşları ile dayanışma halinde olmak istediklerini anlatan Evren, “Bunu bekliyor ve daha iyi ve çalışan bir oda için bunu gerekli görüyoruz. Kapalı devre tek adam yönetimi ve kişisel amaçları için odayı kullanma anlayışıyla değil, katılımcı, demokratik, üyesine değer veren ve değer yaratan çağdaş yönetim anlayışını hedefliyoruz. Bunun için çalışacağız. Sadece destekçilerini değil, tüm üyeleri kucaklayan bir oda anlayışını benimsiyoruz. Projelere kapalı değil, onları dinleyen ve önerilere değer veren ve uygulayan bir yönetim anlayışı istiyoruz. Muhalif komitelere karşı, o meslek üyelerinin dernekleri ile karşı karşıya getiren, onları çarpıştıran bir anlayışa ‘artık yeter’ diyoruz” diye konuştu.

İTO’da değişim zamanı geldi de geçiyor

Meslek için zamanını ve tüm gücünü ortaya koyan ve dayanışma içerisinde çalışan bir grup olduklarını sözlerine ekleyen Canan Evren, meslektaşlarının dayanışması değil, sürekli onların karşı karşıya getirilmesinden kendilerine çıkar sağlayan kişilere karşı olduklarını bildirdi. Evren, değişim çağrısı yaptığı sözlerini şöyle tamamladı;
“Meslektaşlarımızın, dernek yöneticilerimizin bu kişilere karşı dikkatli olmalarını derneğimizin bu gibi kişilere alet olmamalarını bekliyoruz. Bu arkadaşlar ellerini derneğimizden ve komitelerimizden mesleki dayanışma örgütlerimizden çekmelerini bekliyoruz. Unutmayalım ki bizler sadece sigorta acenteleriyiz. Başka mesleklerde çalışıp sigortacıları yönlendiren arkadaşları, bu uygulamalardan vazgeçmeye davet ediyoruz. Bizler İTO’da değişimden yanayız. Eşitlikçi, yenilikçi, katılımcı, üretken, paylaşımcı, demokratik, daha etkin ve güçlü bir İzmir Ticaret Odası için çalışıyoruz. Bunun için yola çıktık.
Bu yolculukta, meslektaşlarımızı bizimle birlikte yürümeye davet ediyoruz. Tüm çalışanlarımızdan, sigorta acentelerimizden, sigorta experlerimizden ve tüm sigortalılarımızdan destek bekliyoruz. Mevcut yönetimin, değişimi için oyunuza ihtiyacımız var. Neler yapacağımız ile ilgili projelerimizi daha sonra değerli meslektaşlarımıza aktaracağız. Sigortacı arkadaşlarımızı, daha iyi bir İTO için birlikte karar almaya, birlikte uygulamaya, yenilemeye ve değişime çağırıyoruz”.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.