Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Silah bırakmadan olmaz

Silah bırakmadan olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı yaptı. Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Silahlar bıraktırılmadan, silahlar bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil'' dedi.

  • Ege Postası
  • 03.02.2013 - 13:08

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanında bir basın toplantısı yaptı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Burada hedeflerle gelinen durumu karıştırmak yanlış olabilir. Bu hedefleri ta başından beri açıkladım, açıklıyorum. Silahlar bıraktırılmadan, silahlar bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil. Bu kararlılığımız devam edecektir. Siyasi temsilcileri, siyasi uzantılarıyla da  müzakerelerimizi hep yapabileceğimizi söyledim'' dedi.

''Teröristlerin ülkemizi terk etmeleri halinde, güvenlik içinde ülkemizi terk etmelerine imkan hazırlarız. Yeterki ülkemizin refahına, huzuruna adım atalım. Bölgedeki suküneti sağlamış olalım'' diyen Erdoğan, güvenlik güçlerinin hiçbir zaman operasyon meraklısı olmadığını söyledi.

İmrali'ya gidecek ikinci heyete ilişkin soruları da cevaplayan Erdoğan, şu an bu konuda verilmiş bir karar olmadığı söyledi. İkinci ziyarete ilişkin izni ve gidecek heyette kimlerin olabileceğinin tespitini Adalet Bakanı'nın yapacağını belirten Erdoğan, ''Şahsıma sunacağı tekliften sonra takvimi belirleriz. Bu hafta içinde olacak diye kesin bir birşey söz konusu değil'' diye konuştu.

İsrail'in Suriye saldırısını yorumlayan Erdoğan, "Şımarık oğlan gibi yetişen İsrail'den her an herşey beklenir. İsrail devlet terörü estiren bir anlayışa sahip" ifadelerini kullandı. (Gazteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.