Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Silifkeli tarım işçileri dernek kurdu

Silifkeli tarım işçileri dernek kurdu

Mersin’in Silifke ilçesinde Tarım ve Narenciye Çavuşlar ve İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Yönetim Kurulu Üyeleri Aysel Gülsüm, Ayet Özgan, Ali Bulduk ve Fatih Yılmaz’la birlikte Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali...

  • Ege Postası
  • 10.07.2013 - 12:55

Mersin’in Silifke ilçesinde Tarım ve Narenciye Çavuşlar ve İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Yönetim Kurulu Üyeleri Aysel Gülsüm, Ayet Özgan, Ali Bulduk ve Fatih Yılmaz’la birlikte Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i ziyaret eden Dernek Başkanı Şuayip Tunç, kuruluş amaçlarını anlattı. Dernek Başkanı Şuayip Tunç, “İşverenle işçi ve işçi çavuşlarımız arasında birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz. Derneğimize 5 bin işçi, 90 işçi çavuşu üye. Dernek olarak işçilerimizin ve çavuş arkadaşlarımızın haklarını korumak ve kollamak en öncelikli çalışmalarımız arasındadır. İlçemiz belde ve köyleri ile tarımda büyük bir alana sahip. Tarıma alanında faaliyetlerimiz bir yılın her ayında devam etmektedir. Geçtiğimiz sezon diğer il ve ilçelere oranla düşük seviyede belirlenen işçi yevmiyelerinin yeni sezonda iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yürütmekteyiz” dedi.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de, tarım işçilerinin ve çavuşların bir çatı altında toplanmasını önemli olduğunu söyledi. İlçede tarım alanlarının çok geniş olduğunu aktaran Öngel, “Halkımızın büyük bir bölümü de geçim kaynağını bu tarım alanlarında işçilik yaparak sağlıyor. Tarım alanında hizmet veren işçi arkadaşlarımızın bir araya gelerek kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlamaları son derece sevindirici bir gelişmedir. Yeni kurulan bu derneğin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.