Sinan Karamustafaoğlu Ankara'da Ali Engin için kulis yaptı
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde Ankara'da CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiği öğrenildi. Ziyarette Karamustafaoğlu'nun 'İl Başkanı Ali Engin'i aday olarak görmeyi arzuluyoruz' mesajı verdiği konuşuluyor
- Ege Postası
- 27.11.2013 - 15:00
İLK ZİYARETTE KOCAOĞLU'NU ŞİKAYET ETMİŞLERDİ
Eylül ayı içinde 8 ilçe başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmiş ve kulislere yansıyan bilgilere göre Aziz Kocaoğlu'nu şikayet etmişlerdi. Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Çiğli ilçe Başkanı Nihat Gültekin, Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, , Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş ve Bergama İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan'ın İl Başkanı Ali Engin'in bilgisi olmadan yaptığı iddia edilen bu ziyaret İzmir siyasetinde uzun süre konuşulmuştu.
KARAMUSTAFAOĞLU İL BAŞKANLIĞINA MI OYNUYOR'
Ali Engin'in adaylık için harekete geçmeye karar vermesi halinde en geç 1 Aralık'ta İl Başkanlığı koltuğundan istifa etmesi gerekiyor. Engin'in adaylığı için ışık alsa da almasa da istifa etme olasılığı yerine kim gelecek senaryolarını gündemden düşürmüyor. Karamustafaoğlu'nun Ali Engin için Genel Başkan nezdinde kulis yapması 'Engin istifa ederse İl Başkanı olmak istiyor' iddialarına yol açtı. Engin'in adaylık için gemileri yakarak istifa etmesi halinde, hem il örgütü içinde, hem de Genel Merkez'de Başkanlık kulislerini de hareketlendirdi. Genel Merkez kulislerinde Engin eğer istifa ederse ondan boşalacak koltuk için en güçlü aday olarak eski il Başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu'nun adı geçiyor.
Yorum Yazın