Dolar 34,2436
%0.06
Euro 37,6121
%0.36
Altın 2.871,420
%0.06
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sinan Karamustafaoğlu Ankara'da Ali Engin için kulis yaptı

Sinan Karamustafaoğlu Ankara'da Ali Engin için kulis yaptı

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde Ankara'da CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiği öğrenildi. Ziyarette Karamustafaoğlu'nun 'İl Başkanı Ali Engin'i aday olarak görmeyi arzuluyoruz' mesajı verdiği konuşuluyor

  • Ege Postası
  • 27.11.2013 - 15:00
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - CHP'de yerel seçim öncesi yarış kızışıyor, saflar netleşiyor. İl Başkanı Ali Engin'in aday olup olmayacağı üzerine papatya falları açılırken örgüt içinde de Engin'in adaylığına destek veren isimler harekete geçti. Engin'e en somut destek CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'ndan geldi. Geçtiğimiz hafta içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu alan Karamustafaoğlu, Genel Başkan'ın odasında baş başa geçen görüşmede 'Ali Engin'i aday olarak görmek istiyoruz mesajı verdiği öğrenildi. Sır gibi saklanan görüşmede 13-14 ilçe başkanının desteğini aldığını söyleyen Karamustafaoğlu'nun 'Ali Engin İl Başkanı olarak adaylığı hak ediyor. Örgüt olarak onun bu çabasını destekliyoruz' dediği kulislere yansıdı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karamustafaoğlu'nun Ali Engin'le ilgili isteği karşısında sessiz kaldığı ve olumlu ya da olumsuz herhangi bir tepki göstermediği de yine CHP Genel Merkezi'nde dillendirilen konular arasında.

İLK ZİYARETTE KOCAOĞLU'NU ŞİKAYET ETMİŞLERDİ

Eylül ayı içinde 8 ilçe başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmiş ve kulislere yansıyan bilgilere göre Aziz Kocaoğlu'nu şikayet etmişlerdi. Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Çiğli ilçe Başkanı Nihat Gültekin, Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, , Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş ve Bergama İlçe Başkanı Özkan Türkdoğan'ın İl Başkanı Ali Engin'in bilgisi olmadan yaptığı iddia edilen bu ziyaret İzmir siyasetinde uzun süre konuşulmuştu.



KARAMUSTAFAOĞLU İL BAŞKANLIĞINA MI OYNUYOR'
Ali Engin'in adaylık için harekete geçmeye karar vermesi halinde en geç 1 Aralık'ta İl Başkanlığı koltuğundan istifa etmesi gerekiyor. Engin'in adaylığı için ışık alsa da almasa da istifa etme olasılığı yerine kim gelecek senaryolarını gündemden düşürmüyor. Karamustafaoğlu'nun Ali Engin için Genel Başkan nezdinde kulis yapması 'Engin istifa ederse İl Başkanı olmak istiyor' iddialarına yol açtı. Engin'in adaylık için gemileri yakarak istifa etmesi halinde, hem il örgütü içinde, hem de Genel Merkez'de Başkanlık kulislerini de hareketlendirdi. Genel Merkez kulislerinde Engin eğer istifa ederse ondan boşalacak koltuk için en güçlü aday olarak eski il Başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu'nun adı geçiyor.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.