Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sincan’da Türkçe Olimpiyatları çoşkusu yaşandı

Sincan’da Türkçe Olimpiyatları çoşkusu yaşandı

11. Türkçe Olimpiyatları Ankara, Sincan şehir etkinliği yapıldı. Yenikent ASAŞ stadında yapılan etkinliğe Sincan, Etimesgut ve çevre ilçelerde oturan çok sayıda davetli katıldı. Türkçe sevdalı öğrencilerin yeteneklerini sergilediği...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 00:19
11. Türkçe Olimpiyatları Ankara, Sincan şehir etkinliği yapıldı. Yenikent ASAŞ stadında yapılan etkinliğe Sincan, Etimesgut ve çevre ilçelerde oturan çok sayıda davetli katıldı. Türkçe sevdalı öğrencilerin yeteneklerini sergilediği programa izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Etkinliğin tiyatrocu ve sunucu Şoray Uzun yaptı. Şoray Uzun’un esprili sunumuna Tataristan Özerk Cumhuriyeti ve Mozambik’ten katılan iki öğrenci eşlik etti. Öğrencilere stada gelen vatandaşları şarkı, şiir ve halk oyunları ile coşturdu. Ayrıca engelli vatandaşları programı daha rahat izleyebilmeleri için protokol yanında yer ayrıldı. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve çevre ilçelerde oturan vatandaşlar katıldı.

Etkinliğe destek veren iş adamlarına plaketlerini veren Melih Gökçek, stadı dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Türkçe Olimpiyatları’nın Ankara’ya renk kattığını belirten Gökçek, “Öğrencileri yetiştiren öğretmenlere de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesinde gerçek ana fikrin sahibi Fethullah Gülen Hocaefendi’ye de şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Nevin Gökçe'de etkinliği düzenleyenlerin yollarının açık ve aydınlık olduğunu dile getirdi.

"HOCAEFENDİ'YE SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM"

Bakanlar Kurulu sonrası programa katıldığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi. Yurt dışına giden ve Anadolu kültürünü dünyaya yalan öğretmenlere de selamlarını gönderen Kılıç, öğretmenlere bu ideali ve sevgiyi aşılayan Fethullah Gülen Hocaefendi’ye saygılarını ilettiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.