Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır: Sağlık hizmetini evlere götürüyoruz

Sındır: Sağlık hizmetini evlere götürüyoruz

Ege Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Doğum Sonrası Bakım Kongresi, İnciraltı Crown Plaza’da yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilki gerçekleştirilen organizasyonda Bornova Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez başlattığı ve Sağlık Bakanlığı’na esin kaynağı olan ‘Evde Gebe ve Lohusa Bakımı’ ile ‘Evde Yaşlı Bakımı’ hizmetlerini anlattı

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 10:03
İZMİR - Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Doğum Sonrası Bakım Kongresi, konuyla ilgili kamu ve özel kuruluşlarla, ilgili akademisyen ve çalışanları bir araya getirdi. Üçü yabancı olmak üzere 42 konuşmacının yer aldığı Kongrenin açılış töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sağlık alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Göreve geldiği günden itibaren sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Sındır, ‘‘Sağlık alanına önemli çalışmalar yaptık. Kamudan sağlık hizmeti almakta sıkıntı yaşayan yaşlılarımız ile gebe ve lohusalara ‘Evde Bakım Hizmeti’ veriyoruz. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bu çalışmalar Sağlık Bakanlığı’na bile örnek oldu’’ diye konuştu.

İzmir’in EXPO 2020’ye ‘‘Herkes İçin Sağlık’’ temasıyla aday olduğunu hatırlatan Başkan Sındır, İzmir’in doğum sonrası bebek ölüm oranlarında en düşük kentlerin başında geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi: ‘‘Türkiye genelinde iyi bir noktada görünsek de halen Avrupa standartlarının gerisindeyiz. Bu anlamda belediyeler ve sağlık bakanlığı evlere, bireylere daha fazla ve etkin bir şekilde ulaşmalı. İhtiyaç sahiplerini daha çok kavrayan bir anlayış içerisinde olmalı’’

Doğum sonrası bakımla ilgili uygulamaların dünyada ve Türkiye’de farklılıklar gösterebildiğini ve hızla geliştiğini belirten Kongre Başkanı Prof. Dr. Ümran Sevil, ilki gerçekleştirilen organizasyonun doğum sırasında yaşanan anne-bebek ölüm oranlarının düşürülmesine, kadın sağlığı ve doğum sonrası bakım uygulamalarının geliştirilmesine, sağlık profesyonellerine ve kadın sağlığı alanında çalışan diğer meslek gruplarına her açıdan olumlu katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Niyazi Aşkar ise doğum sonrası sağlık hizmetlerine ulaşımın, gebelik ve doğum sırasındaki hizmete göre çok yetersiz olduğuna dikkat çekerek, ‘‘İşte bu eksikliğe dikkat çekmek amacıyla böyle bir kongre gerçekleştirmek istedik’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.