Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şırnak’ta YDGH’ye operasyon: 6 gözaltı

Şırnak’ta YDGH’ye operasyon: 6 gözaltı

Şırnak il merkezinde bu sabah erken saatlerde PKK'nın sözde gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. 11 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı....

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 14:23
Şırnak il merkezinde bu sabah erken saatlerde PKK'nın sözde gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. 11 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Şırnak’ın Cizre ilçesi, Diyarbakır ve ardından Şırnak il merkezinde ortaya çıkan sözde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Bu sabah erken saatlerde Şırnak il merkezinde eş zamanlı 11 adrese operasyon düzenleyen emniyetin terörle mücadele ekibi, 6 kişiyi gözaltına aldı.

11 adreste belirlenen YDGH’lilerden 6’sı yakalanırken, diğer 5 kişinin operasyondan önce başka yerlere kaçtığı belirtildi. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda eylemlerde kullandıkları kıyafetler, örgütsel notlar ile bir adet YDGH tişörtü ele geçirildi.

Öte yandan, dün akşam PKK’nın kuruluşu olan 15 Ağustos’u bahane eden bir grup gösterici Şırnak’ın Cizre ilçesinde Nur Mahallesi’nde bulunan B.G. ve C.G. isimli sivil vatandaşların evlerine saldırdı. Evlere el yapımı patlayıcılarla saldıran yüzleri maskeli göstericiler, daha sonra kaçtı. Evin balkonuna düşen el yapımı patlayıcılar, camların kırılmasına neden oldu.

Son zamanlarda vatandaşları sindirip korkutmaya çalışan eylemciler, özellikle çatışma ve olayların yanlısı olmayan sivil vatandaşların evlerini hedef alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.