Dolar 34,1881
%-0.1
Euro 37,5340
%0.16
Altın 2.890,560
%0.73
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivas'ta Sakal-ı Şerif'e büyük ilgi

Sivas'ta Sakal-ı Şerif'e büyük ilgi

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nde Sivaslılar camilere akın etti. Kadir Gecesi nedeniyle Hz.Muhammed(s.av)’in mübarek Sakal-ı Şerif-i de ziyarete açıldı.On bir ayın sultanı Ramazan ayının 27. gecesine tekabül eden Kadir Gecesi’nde...

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 02:34
Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nde Sivaslılar camilere akın etti. Kadir Gecesi nedeniyle Hz.Muhammed(s.av)’in mübarek Sakal-ı Şerif-i de ziyarete açıldı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının 27. gecesine tekabül eden Kadir Gecesi’nde vatandaşlar camileri doldurdu. Yoğun ilginin gösterildiği kutsal gecede vatandaşlar, camilere sığmazken namazlar bahçe ve yol kenarlarında kılındı.
Kadir Gecesi nedeniyle Hz.Muhammed(s.av)’in Sakal-ı Şerif-i de ziyarete açıldı.

Teravih namazı sonrası Paşa Camii'nde sıraya giren vatandaşlar, salavatlar getirerek, ziyaretini gerçekleştirdi. Müftü Yusuf Şahin’in nezaretinde gerçekleşen ziyarette önce bayanlara daha sonra ise erkeklere Sakal-ı Şerif gösterildi. Vatandaşlar, ziyaret sırasında duygusal anlar yaşadı. Bazıları ise telefonlarla fotoğrafını çekti.

Öte yandan Sivas’ta ilk kez Enderun usulü teravih namazı kılındı. Her rekatta Kur’an-ı Kerim’in ayrı bir makamda okunduğu namaza Sivaslılar büyük ilgi gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.