Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siverek'te 5 kişinin öldürülmesi davası İzmir'de görüldü

Siverek'te 5 kişinin öldürülmesi davası İzmir'de görüldü

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 5 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında çıkan 5 kişin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili dava, güvenlik nedeniyle İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 1'i tutuklu, toplam 11 sanığın yargılandığı davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Sakıp Bucak 57 yıl, tutuksuz sanıklar Mustafa Bucak 25 yıl 10 ay ve Mehmet Emin Acemoğlu 10 ay hapis cezasına hapis cezasına çarptırılırken, aralarında Şerder Oyman'ın da bulunduğu 9 sanık beraat etti.

  • Ege Postası
  • 22.01.2016 - 20:11
İZMİR - Olay, 2 Nisan 2011 tarihinde Siverek'e 35 kilometre uzaklıktaki Oyman Köyü'nde meydana geldi. Aralarında uzun yıllardır, arazi anlaşmazlığından dolayı husumet bulunan Bucak ailesi ile Acemoğlu ailesi fertleri, tarım işçileri için yaptırılmak istenen ev yüzünden yine karşı karşıya geldi. İddiaya göre, Bucak ailesi fertlerinin tarlalarında çalışan işçiler için yapmak istediği eve, arazinin kendilerine ait olduğunu belirten Acemoğlu ailesi karşı çıktı. İki aile arasındaki silahlı çatışmada Fatih, Adnan, Nihat ve Ömer Acemoğlu ile diğer aileden Mehmet Emin Bucak yaşamını yitirdi. Olayda Sakıp Bucak, A.B., E.K. ile H.O. da yaralandı.

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede 11 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Dava güvenlik gerekçesiyle İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 'Tasarlayarak öldürme, sanığın kaçmasına neden olma, suçluyu kayırma ve ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından açılan davanın son duruşmasına tutuklu Sakıp Bucak, tutuksuz sanıklar Mustafa Bucak ile Şerder Oyman'ın avukatı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu ile bir kısım sanıkların avukatları katıldı. Polis, olası bir olaya karşı duruşma salonu ve adliye etrafında geniş güvenlik tedbiri aldı. Sabah başlayan duruşmada avukatlar savcının daha önceki verdiği mütaalaya karşı savunmalarını yaptı. 

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararı açıklamak için duruşmayı saat 16.00'ya kadar ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuktu sanık Sakıp Bucak'ı üç kişiyi öldürmekten 57 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 10 ay, tutuksuz sanık Mustafa Bucak'ı adam öldürmekten 25 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 10 ay, Mehmet Emin Acemoğlu'nu ruhsatsız silah bulundurmaktan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer 9 sanığın beratine, Mehmet Emin Acemoğlu'na verilen cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verimdi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.