Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siyaset Akademisi ders zili çaldı!

Siyaset Akademisi ders zili çaldı!

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İzmir İl Başkanlığı’nca organize edilen Siyaset Akademisi ders programlarının başlangıcı Halkapınar Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu’nda yapıldı. Akademide ilk dersi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar verdi. Hotar AK Parti’nin siyasi misyon ve vizyonu konulu bir konuşma yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2013 - 10:47
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Yerel Yönetimler – 3 programı kapsamında, AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İzmir İl Başkanlığı’nca organize edilen Siyaset Akademisi ders programlarının başlangıcı Halkapınar Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu’nda yapıldı. Akademide ilk dersi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar verdi. İlk derse AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli, İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ve Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura’nın oğlu Fatih Özfatura da katıldı. Akademiye kayıt yaptıran 300 kişi ilk derste hazır bulundu.

TOYGAR DA DERS VERECEK
11 Mayıs’a kadar sürecek dersler Cuma ve Cumartesi günleri saat 19.00'da başlayacak, 2 saat sürecek. Dersleri, bakanlar, genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, akademisyenler, gelişim uzmanları verecek. Kentte ‘Tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri aşalım’ sloganıyla yola çıkan ve ülkeye hatta dünyaya yayılan mavi kapak toplama kampanyasının uzun süre koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Nurselen Toygar da derslerde görev alacak. Altı haftada 14 dersle tamamlanacak eğitim için yüzde 70 devam zorunluluğu aranacak. Eğitimin sonunda 50 ve üstünde puan alanlara sertifika verilecek. Yapılacak sınav sonrası ise dereceye girenler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinde yanında olma şansını yakalayacak.



HOTAR: GERÇEK ATATÜRKÇÜLÜK ONUN DEDİKLERİNİ YAPMAKTIR
Akademinin ilk dersi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından verildi. AK Parti’nin siyasi misyon ve vizyon konulu başlık altında ders veren Hotar, AK Parti’nin kurulduğu günden buyana ülkede yaşanan değişime vurgu yaparak şunları söyledi; “ AK Parti’nin siyasi misyon ve vizyonu bugüne kadar dünyanın bir çok ülkesinde lisansüstü programlarda yer aldı. Bu bizim sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.Biz bu sorumluluk anlayışıyla misyon ve vizyonumuzu ilk günden bugüne hakkını vererek getirmeye çalıştık. AK Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. Kurulduğunda 81 il de teşkilatlandı. Kendisini muhafazakar demokrat bir parti olarak tarif etti. Geliştirdiği siyasi kimlik büyük bir cazibe merkezi haline geldi. Siyasi kimliğini hep ön plana çıkaran AK Parti uzlaşmacı her kesimi kucaklayan bir siyaset anlayışını ülkeye kazandırdı. Toplumun ötekileşen yapısını değiştirip kucaklayıcı düşüncesi ne olursa olsun herkesi dost kardeş olarak gören toplumu kandırmadan yürüyen bir siyasetin örneği oldu. ‘Yaratılanı severiz yaradandan ötürü’, ‘Millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik’ Bu iki anlayış 2001 yılına kadar milletin özlediği bir anlayıştı.2002’den 2013’e kadar millete hizmet etme yolunda kazandırdığımız eserler ve yaptığımız reformlarla ülkenin nereden nereye geldiğini örnekler ortaya koyuyor. 11 yıl önce konuşulamayan konular konuşuluyor.Etnik köken ve din ayrımı yapılmadı. Her vatandaş sağlık hizmetlerinden birinci derece faydalanma hakkı elde etti. Gerçek Atatürkçülük onun dediklerini yapmaktır. Bizde bu anlayışla ülkemizi muasır medeniyetlerin ötesine taşımak için çalıştık. AK Parti misyonu gereği vatandaşın isteğini yerine getirmek için çalışmıştır. 11 yıllık iktidar geçmişimizde yapılan çalışmalar ülke dışında da takdirle karşılanmıştır. Yasal değişiklikler ülkeye kazanç olmuştur. Tam ve kesintisiz demokrasi söylemini gerçeğe dönüştürdük. Bakanlar milletvekilleri halkın arasında olduğu yönetim şekline geçildi AK Parti’yle… “

“GENÇ NÜFUS AVANTAJIMIZI KORUMAMIZ LAZIM”
AK Parti’nin geleceğe dönük hedeflerinin misyon ve vizyonu hakkında bilgiler veren Hotar, “Cumhuriyetin 100’üncü yılında partimiz hedefler koydu. Biz bu hedeflerinin önemli bir bölümünü 2023’e gelmeden gerçekleştireceğiz. Böyle olunca biz yeni bir hedef koyduk. 2071… ‘Millet yaşat ki devlet yaşasın’ çıkış noktamız oldu. Bireyin mutluluğunu esas aldığınızda mutlu ettiğinizde güçlü bir devlet yapısı ortaya çıkmış olur. Genç nüfus avantajımızı korumak istiyoruz. Bu bizim temel noktalarımızdan biri haline geldi. Büyük ve güçlü bir Türkiye olacaksak avantajlarımızı ön plana çıkartacaksak genç nüfus avantajımızı korumamız lazım… “ dedi.
AKAY: ÜLKEDE İSTİKRAR SAĞLANDI
Akay, Türkiye’de AK Parti iktidarında siyasi ve ekonomik istikrarın sağlandığını ifade ederek konuşmasına başladı. Alınacak derslerin önemine dikkat çektikten sonra, “ Burada ders alan arkadaşlarımızı ileriki dönemlerde çeşitli yerlerde göreceğiz. Bilgi ve beceri eksikliğinizi AR-GE bünyesindeki arkadaşlarımız giderecek ” dedi.

PAKDEMİRLİ: İLK KEZ İKİNCİ GÜZEL 10 YIL İÇİN ŞANSIMIZ VAR

AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli, “ Alacağınız eğitimden sonra kendi içinizde değerlendirme yapın. Buradaki eğitimle yetinmeyin. İzleyin araştırın hayat boyu öğrenmeye devam edin. Ünlü ressam Michelangelo 80 yaşında gözleri çok az görürken yaptığı tabloya dokunup ‘hala öğreniyorum’ demiş” diye konuştu. “21. Yüzyılı fırsatlar yüzyılı olarak görmeliyiz” diyen Pakdemirli, “ İlk kez 10 yıl güzel değerlendirildi. İlk kez ikinci güzel 10 yıl için şansımız var. İlk kez gideceğimiz yolu biliyoruz. 21. Yüzyılda dışa açık bir toplum olmalıyız. STK yapımızın gelişmesi gerek. Parlamenter sistemle bu yüzyıl geçilemez. Sivil toplumun halktan yana olması gerek. Başkanlık sistemi Amerika’nın da ötesinde uygulamayla en iyi yönetim sistemi haline gelebilir. Bundan sonra bu ülke koalisyonlarla yönetilmemeli ” dedi.

Toplantının sonunda İl Başkanı Ömer Cihat Akay, günün anısına Hotar'a plaket verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.