Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sokak hayvanlarına özel otomatik su ve yemek kabı

Sokak hayvanlarına özel otomatik su ve yemek kabı

“Su her canlı için hayattır” anlayışıyla yola çıkan Karabağlar Belediyesi, parklardaki su ve mama kaplarını daha modern hale getirdi. İlk etapta 50 parka otomatik su kabı ve mama kabı montajına başlayan ekipler sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için seferber oldu.

  • Ege Postası
  • 11.07.2014 - 09:32
İZMİR-Yaz aylarının gelmesiyle başlayan aşırı sıcaklar nedeniyle sokak hayvanlarının artan su ve mama ihtiyacını göz önüne alan Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü parklara otomatik su kabı ve mama kabı yerleştirmeye başladı. İlk olarak 50 parkta başlayan uygulamanın kısa sürede tüm parklara yayılacağı ifade edildi.
 
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu otomatik su ve mama kaplarını yakından inceledi. Sıcak yaz günlerinden olumsuz etkilenen hayvanların en az insanlar kadar suya ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Selvitopu, sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında su ve yiyecek ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı çektiklerini,  bu ihtiyaçtan yola çıkarak ilçedeki 50 parka otomatik su ve mama kabı koyduklarını söyledi. Suyu bağlı olmayan parklardaki su bağlantısının giderilmesiyle birlikte bu parklara da kapların konulacağını ve hayvan severlerin parklara gelişigüzel mama ve su kabı koyduklarına dikkat çeken Selvitopu şunları söyledi:

 
Daha steril ortam olacak
 “İlk olarak su bağlantısı olan 50 parkımıza otomatik suluk ve mama kaplarını yerleştirdik. İleriki zamanlarda diğer parklarımıza da su bağlantıları tamamlandıktan sonra bu kaplardan koymayı hedefliyoruz. Hayvan severlerden ricamız düzensiz bir görüntü yaşanmaması için yemekleri ve mamaları bu kapların içine koymaları. Zaten su konusunda sıkıntı olmayacak. Kaplar otomatik olarak dolacak. Bu sayede hayvanlarımıza daha düzenli, medeni ve daha steril bir ortam yaratmış olacağız.”
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de esnafı ve vatandaşı bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalara başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.