Dolar 34,0683
%0.15
Euro 38,0631
%0.02
Altın 2.834,570
%0.19
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sokak röportajı sonrası tutuklanmıştı...Dilruba hakkında flaş karar!

Sokak röportajı sonrası tutuklanmıştı...Dilruba hakkında flaş karar!

İzmir’de verdiği bir sokak röportajı nedeniyle “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu" ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlarından tutuklanan Dilruba Y. “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan tahliye oldu. Dilruba “Halkı kin ve düşmanlığa sevk” suçundan tutukluluğu devam edecek.

  • Ege Postası
  • 20.08.2024 - 16:48
  • Güncelleme: 20.08.2024 - 22:55

İzmir’de bir sokak röportajı sırasında sokak hayvanları ve Instagram yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba K. hakkında, avukatı Hüseyin Yıldız'ın itirazı üzerine Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verildi.

Ancak Dilruba K. hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itiraz ise reddedildi.

CHP'Lİ KILIÇ'TAN TEPKİ: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, karara tepki göstererek, "Dilruba iki suç isnatı ile tutuklanmıştı. Cumhurbaşkanına hakaret suçu.. Yurtdışı çıkış yasağı ile tahliyesine karar verildi. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu. Tutukluluğunun devamına karar verildi. Bu devletin gücü anca kendi gibi düşünmeyenlere, doğasını koruyan köylülere, meclise yürüyen öğretmene, hakkını isteyen işçiye yetiyor. Dilruba serbest bırakılsın diye mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.