Dolar 34,0672
%-0.05
Euro 37,9302
%0.07
Altın 2.818,750
%0.09
Bist-100 9.758,00
%1.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soma türküleri yaşatılacak

Soma türküleri yaşatılacak

Manisa'nın Soma ilçesinin unutulmaya yüz tutmuş türkülerini yaşatmak için çalışma yapılacak. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, eski Başkan İsmail Ergün ve Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup ile birlikte TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’ne...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 17:19
Manisa'nın Soma ilçesinin unutulmaya yüz tutmuş türkülerini yaşatmak için çalışma yapılacak. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, eski Başkan İsmail Ergün ve Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup ile birlikte TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.

Ziyarete ilişkin konuşan Başkan Ergene, şunları söyledi: “Unutulmaya yüz tutmuş Soma türkülerinin yaşatılması için bir çalışma yapılacak. Türküler, profesyonel ortamda yeniden seslendirilerek ve CD haline getirilerek Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılacak. Bu çalışmada emekleri olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Bu türküleri söyleyenlerin birçoğunun artık hayatta olmadığını vurgulayan Ergene, "Belediyemiz, bu derlenen türküleri kitap haline getirmişti. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın destekleriyle TRT stüdyolarında bu türküler seslendirilecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.