Dolar 34,6904
%0.26
Euro 36,7503
%0.37
Altın 2.961,830
%0.92
Bist-100 9.652,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Son 5 yıldaki projeler Selçuk’un kaderini değiştirecek

Son 5 yıldaki projeler Selçuk’un kaderini değiştirecek

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Şubat ayı meclisinde önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk Belediyesi’nin kurulduğu tarihten itibaren en büyük yatırımlarını son 5 yılda yaptığını dile getiren Başkan Ülgür Selçuk’un kaderini değiştirecek Tarımsal Sanayi, Üniversite , Efes’in Unesco yolculuğu ve Ayasuluk Kalesi projelerinden söz ederek yürütme organında görev alan meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 04.02.2014 - 15:57
İZMİR- Selçuk Belediyesi, Başkan Hüseyin Vefa Ülgür’ün döneminde özellikle son 5 yılda büyük projeler ile kentin kaderini değiştiriyor. Tarımsal Sanayi Alanı ile çiftçinin yüzü gülerken, kentin ekonomisi ve istihdam gücü de artıyor. Öte yandan üniversite sayesinde kentteki genç nüfus yükselirken, Efes UNESCO ile birlikte kendi gücüne kavuşuyor. Kale, Efes’e alternatif bir turizm destinasyon merkezi haline geliyor. Tüm bu büyük projeler sayesine Selçuk büyüyor, ekonomisi gelişiyor.

Tarımsal sanayi üreticinin güvenli limanı olacak

Dünyaya açılan ticaret limanı olacak Tarımsal Sanayi alanı bölgeye kazandıracağı ekonomik ve prestij güç ile Selçuk Belediyesi sayesinde geliyor. Sadece bu sene Meyve Paketleme Tesisi’ne 18 milyon lira harcadıklarını dile getiren Başkan Ülgür, “Şubat ayının sonunda veya Mart ayının ilk haftasında soğuk hava deposu bölümünün açılışını yapacağız. Bir taraftan da meyve paketleme makinalarının ihalelerine çıkıyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar da Meyve Paketleme Bölümü de tamamlanacak. Kendi konusunda tek kompleks. Yanında hal binaları, uluslararası akreditasyon almış laboratuvar ve tır parklarıyla gümrükleme sahasıyla içinde pazar olma özelliği ile Türkiye’nin tek tesisi olacak. Ege’nin en büyük tesisi olarak da bölge çiftçisine hitap edecek. Amacımız kentimizin ve bölgemizdeki ürünlerin katma değerini yükseltmek. Bu alanda çalışmalarımız sürüyor. Sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız toplantılar sonucunda Soğuk Hava Depoları’nın adının Depo–Efes olmasına karar verdik. Bununla ilgili kurumsal kimlik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu önemli tesisi meyve paketleme fabrikası olmanın yanında aslında çiftçinin sığınacağı bir liman olarak görüyoruz. Çiftçimiz fırtınaya yakalandığı yıllarda piyasanın bozuk olduğu yıllarda bu tesise sığınabilecek. Bu tesis ihracat üssü olacak” dedi.

Efes üniversite oluyor

Selçuk’a üniversite getirmek için 15 yıldır konuyla ilgilendiklerini dile getiren Başkan Ülgür, “Türkiye’de fakülte açan tek ilçe belediye olacağız. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin fakülte binasını hazırladık . Yüksekokulların yanında birde fakülte açılacak. Dokuz Eylül Üniversitesi ile yapmış olduğumuz çalışmalar da sonlandı. Nisan ayında binamızı teslim edeceğiz . Sivil toplum örgütleri ile yaptığımız toplantılar sonucunda turizm kolunda bir yüksekokul açılmasını istedik, arkeoloji ile ilgili yapı restorasyon ustalığı, yapı elemanları, güzel sanatlar fakültesinin bir bölümünün heykel ahşap gibi bölümlerin açılmasında talepte bulunduk. Önümüzdeki günlerde YÖK iki konuda karar alacak. Bunlardan bir tanesi açılacak olan yüksekokulunun isminin belirlenmesi Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu olması konusunda talepte bulunduk. Aynı zamanda hangi bölüm yüksekokulların açılacağı le ilgili de YÖK karar verecek. 2014-2015 yılında 3 veya 4 branşta yüksek okulu açılacak” dedi


Efes’in üzerindeki politikaları değiştireceğiz

15 yıl önce Selçuk gündemine getirdiği ve hayalmiş gibi görünen Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul ettirilmesi konusunda en büyük adımları attıklarını dile getiren Başkan Ülgür, “Unesco için yıllarca çalıştık. Bilim adamları, alanında uzman kişiler ve toplumun farklı grupları ile toplantılar yaptık. Çalışmalarımızın sonunda Efes Alan Yönetimi Planı oluşturduk. Kültür Bakanlığı’nın ilgili bütün kurumlarının onayını aldık. 2014 yılı temmuz ayında UNESCO’nun dünya miras listesine girersek, 2015 yılında EFES Alan Yönetimi için de neyi nasıl yapacağımız konusundaki kısa orta ve uzun vadedeki planlarımızın hepsini Unesco’ya verdik. Amacımız Efes’in üzerinde her gün değişen politikaları kaldırmak. Efes ‘in koruma kullanma onun üzerindeki ticari haklar gibi bütün kararları hazırladığımız plan dahilinde UNESCO verecek ve denetleyecek. Biz görevimizi tamamladık. Hayli gerçeğe dönüştürdük. Bundan sonraki görev Dışişleri Bakanlığı’nındır” dedi.

Yeni bir turizm destinasyonu geliyor

Proje maliyeti 594 bin 760 TL, uygulama maliyeti ise 5 milyon 617 bin lirayı bulan Ayasuluk Kalesi projesi kapsamında uygulama çalışmalarının sürdüğünü, toplam 172 bin 533 metrekarelik alanda yapılacak olan projenin 9 bin 500 metrekarelik bölümünün yapısal, bitkisel çevre düzenlemesi inşai uygulama ve sulama projelerinin yapıldığını da vurgulayan Başkan Ülgür, kalenin doğu kısmındaki çevre düzenleme çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.
Proje kapsamında yeni yapılan Ayasuluk Kafe’nin güney kısmında yer alan 40 metrekare boyutunda Selçuk’un tarihsel dönemlerine ait semboller ve sanatsal seramiklerin yer aldığı meydan çalışması tamamlandığını, medeniyetler tarihini anlatan rölyefin olduğu meydanda, kuzey duvarına da Efes in kuruluş efsanesini anlatan, rölyef çalışması da uygulanacağını anlatan Ülgür, “Bizans sarnıcı kalıntıları ile su kemerlerinin anıtsal aydınlatma uygulamaları ile alanın tümünde çevre aydınlatması için çalışmalar ise tamamlandı. Alana giriş merdivenleri ile karşılama alanının zemin döşemeleri ise devam ediyor. Uygulamanın bitmesine takiben alandaki peyzaj düzenlemeleri de tamamlanacak. Şubat ayının sonuna kadar bahsi geçen bu çalışmalar sona erecek.
Aşama aşama tamamlanan proje sayesinde Selçuk yeni bir turizm destinasyonuna sahip olacak. Bu büyük yatırımlı proje sayesinde Kalenin ve kentin değeri artacak. Proje ile birlikte ise İsabey Mahallesi’nde de cephe iyileştirmeleri, yol çalışmaları yaparak kaleye yakışır bir mahalle yaratılacak.
Meclis toplantısında Kale Projesi ile ilgilide açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Şirince diye bir turizm markası yarattık biz bu konuda tecrübeliyiz. Şimdi de kale bölgesinde Efes’i destekleyecek yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Kale projemizi de böyle yapacağız. Bu proje sayesinde biz Efes’i şehrin içine getiriyoruz. 2016 yılına kadar kalenin tüm çevresindeki çalışmalar bitecek. Amacımız bir turizm destinasyonu oluşturmak. Efes’in ilk kurulduğu yer APASA yani kalenin olduğu yer. Biz Efes’in kardeşini yaratmaya çalışıyoruz bu da meclis salonunda temelleri atılmış büyük bir projedir. Son iki yılda en iyi en önemli çıktılarımız bu üç dört proje oldu. Amacımız kentin turizm, tarım ve hizmet sektöründe gelişmesi en yüksek noktaya çıkmasıdır. Bunu da layığı ile yaptığımızı düşünüyorum. Katkılarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.