Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Son fezlekeden 'Şehzade' çıktı

Son fezlekeden 'Şehzade' çıktı

Son günlerde yayınladığı ses kayıtları ve belgelerle gündeme gelen Haramzadeler isimli Twitter adresinden bu kez de Bilal Erdoğan’a ilişkin hazırlandığı iddia edilen polis fezlekesi yayınlandı.

  • Ege Postası
  • 19.02.2014 - 13:55
Haramzadeler isimli Twitter adresinden yayınlanan polis fezlekesine göre Bilal Erdoğan ve Yasin El Kadı, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor. Fezlekede örgüt üyelerinin Bilal’den “şehzade” olarak bahsettiği görülüyor.

Son günlerde yayınladığı ses kayıtları ve belgelerle gündeme gelen Haramzadeler isimli Twitter adresinden yeni bilgiler ve iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor. ATV-Sabah’ın satış sürecine ilişkin bazı belge ve ses kayıtlar ile Başbakan’ın Habertürk’e yönelik talimatlarını takipçileriyle paylaşan Haramzadeler, önceki gece de Bilal Erdoğan’a ilişkin hazırlandığı iddia edilen polis fezlekesini yayınladı.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre; fezlekede Bilal Erdoğan ve Yasin El Kadı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor. Rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, usulsüz işlemlerle kamu zararına neden olmak, resmi belgede sahtecilik suçlarına karışmakla suçlanan örgütün başında Yasin El Kadı yer alıyor. Bilal Erdoğan’ın ise örgüt yöneticisi olarak grubun işlerini yürüttüğü şirkete gizli ortak olarak ihtiyaç duyulan her türlü kamu nüfuzunu sağlamak suretiyle grup faaliyetlerinin hemen hepsinde yer aldığı iddia ediliyor. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı Başkanı M. İlker Aycı, ajansın eski çalışanı Abdulkerim Çay, Körfez sermayesini yurda sokmaya çalışan Usame Kutup, Muaz Kadıoğlu, iş adamı Cengiz Aktürk, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Semih Demirci’nin de örgüt üyesi olarak grubun faaliyetlerine dâhil olduğu yer alıyor.

ERDOĞAN YAKINDAN TAKİPTE

Önceki gece yayınlanan fezlekede örgütün takip ettiği işlerin başında Etiler Polis Okulu arazisi geliyor. Buna göre İBB vasıtası ile arazinin düşük maliyete alınması ve  Kiptaş vasıtasıyla Büyükşehir Belediyesi’nden alınacak maksimum emsal ve yükseklik değerleri ile imar izni alınıp AVM ve Rezidans türü yapılar yapılarak çok yüksek miktarlarda kazanç elde edilmesi amaçlanıyor. Etiler polis okulu arazisi için yapılan fizibilite çalışmalarından 200 milyon dolar net kar elde edilmesi beklenirken, 4 ortak adına daha arsayı almadan Albaraka Türk Katılım Bankası’ndan fon dahi ayarlandığı belirtiliyor.

Usame Kutup ile Abdülkerim Çay arasında gerçekleşen görüşmede örgütün gayrimenkul ve inşaat işleriyle “Şehzade” diye tabir ettikleri Necmettin Bilal Erdoğan’ın ilgilendiği ifade ediliyor. Etiler Polis Okulu arazisine yapılacak AVM ve Rezidans projesinin ise Başbakan Erdoğan tarafından yakından takip edildiği bir diğer iddia arasında.

YÜKSEKLİĞİ AKMERKEZ’İ GEÇMESİN

Yolsuzluk operasyonunda ana soruşturma konularından biri de Etiler Polis Okulu Arazisi’ne yapılacak AVM-Rezidans projesiydi. Haramzadeler adlı Twitter hesabından yayınlanan fezlekede yer alan telefon görüşmesi kayıtlarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Etiler arazisine yapılacak projenin Akmerkez’i geçmemesi konusunda KİPTAŞ Genel Müdürü’nü uyardığı bilgisi yer alıyor.

Etiler AVM Projesini yürüten kişilerden biri olduğu iddia edilen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’la telefonda görüşen Topbaş, proje yüksekliğinin Etiler Akmerkez’i geçmemesi için uyarıyor ve sürece dair gelişmelerden bilgi istiyor.

‘BAŞBAKAN’DAN ÖNCE GÖRMELİYİM’

Projenin kendisine gösterilmeden Başbakan Erdoğan’a gösterilmesi durumunda Başbakan’ın kendisine soracağından bahseden Topbaş, “Bu şehrin başkanı olarak görmem gerekiyor” diyor. Topbaş, projenin yüksekliği konusunda telefon görüşmelerinde bir kez daha Yıldırım’ı ‘Yükseklik Akmerkez’i geçmeyecek, bu kadar net söylüyorum. Sakın ola…’ diye uyardığı görülüyor.

ERDOĞAN’A SUNUM YAPILDI İDDİASI

Fezlekeye göre, Etiler Polis Okulu arazisine yapılacak AVM ve Rezidans projesi Erdoğan tarafından yakından takip ediliyor. Polis fezlekesinde yer alan iddiaya göre grup üyeleri zaman zaman Başbakan Erdoğan’a maketli, fotoğraflı sunum yapıyor. Başbakan’a projeyle ilgili sunum yapıldığına dair telefon görüşmeleri de fezlekede yer alıyor.
 
BİRİNCİ GRUBUN LİDERİ YASİN EL KADI
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Şubat’taki grup toplantısında kamuoyuna açıkladığı “Sabah-atv yolsuzluğu fezlekesi-4. grup ve faaliyetleri” başlıklı dosyada 2. dalga yolsuzluk soruşturmasında isimleri gözaltına alınacaklar listesinde geçen Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı birinci grup lideri, M. Latif Topbaş ise ikinci grup lideri olarak tanımlanıyordu.

İKİNCİ DALGAYA TAKILDILAR

Savcılığın gözaltı kararı çıkarttığı ancak Emniyet’in izin vermediği 25 Aralık’taki 2. yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmasını istediği 41 kişilik listede Suudi iş adamı Yasin El Kadı ile birlikte Bilal Erdoğan, Fatih Saraç, Mehmet cengiz, Abdullah Tivnikli, Avni Çelik, Usame Kutub, Muaz Kadıoğlu, Latip Topbaş, İbrahim Çeçen, Nihat Özdemir, Orhan Cemal Kalyoncu ve Faruk Kalyoncu da yer alıyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.