Dolar 34,2442
%0.3
Euro 37,7942
%0.06
Altın 2.930,780
%0.51
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Son teknolojiyle Manisa’nın ulusal ve uluslararası alanda bilinirliği artacak

Son teknolojiyle Manisa’nın ulusal ve uluslararası alanda bilinirliği artacak

"Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Altyapı Donatılarının Oluşturulması" projesi, Manisa’nın tarih, kültür ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini arttıracak. Projenin...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 12:27
"Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Altyapı Donatılarının Oluşturulması" projesi, Manisa’nın tarih, kültür ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini arttıracak. Projenin amacı, ilin tarih, kültür ve doğa değerlerinin, ağırlıklı olarak son teknolojiyi kullanan inovasyona dayalı tekniklerle tanıtılması olarak açıklandı. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki tanıtım merkezinde kurulan Türkiye’nin ilk sanal otobüsünde, simülasyon gözlüğüylü şehrin tarihî ve turistik mekanlarını gezdi.

Burada proje hakkında Vali Savaş’a bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, genel hedefin Manisa’nın tarih, kültür ve doğa zenginliklerinin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğinin arttırılması olduğunu söyledi. Manisa’ya gelişmiş sanayisi sebebiyle hem yerli hem yabancı birçok firmadan ziyaretçiler geldiğini aktaran Karaköse, "Genellikle iş gezisi şeklinde seyahat eden ziyaretçilerin, kısa sürede bütün değerli noktaları gezmesi olanaksızdır. Bu nedenle kısa zamanda Manisa’nın bütün değerlerini yüksek teknolojili sistemler aracılığıyla göstermek, bu kişilerin ve etraflarındakilerin ilerleyen süreçte turistik amaçlı ziyaret düzenlemesini de sağlayacaktır. Bu da Manisa’nın sosyoekonomik gelişimiyle ulusal ve uluslararası bilinirliğini arttıracaktır." dedi.

Sanal gezi otobüs hakkında da bilgi veren Karaköse, Türkiye’de tek olan 1,5 yıllık çalışma ürünü otobüsün 20 koltuktan oluştuğunu, dış bölümüne gerçek otobüs görüntüsü vermek amacıyla maket giydirileceğini, her koltukta simülasyon gözlüğü bulunduğunu anlattı. Bu gözlüklerle Manisa’nın istenen tarihî mekanının gezilebildiğini, şu anda 60 görüntünün hazır olduğunu ve sayının arttırılabileceğini belirten Karaköse, sanal gezi için fotoğrafların da bulunduğunu söyledi. Sanal otobüs hizmete girdikten sonra özel tur saatleri düzenleyeceklerini, okullar için de özel günler planladıklarını kaydetti. Manisa'yı tanıtan kioskmatiklerin ilkinin tanıtım merkezinin önüne yerleştirildiği belirten Erdinç Karaköse, halkın yoğun olduğu bölgelere ve karayollarındaki dinlenme tesislerine toplam 27 kioskmatik daha yerleştirileceğini bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.