Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sönmezoğlu: Hedefimiz 140 bin öğrenciye Kur'an-ı Kerim öğretmek

Sönmezoğlu: Hedefimiz 140 bin öğrenciye Kur'an-ı Kerim öğretmek

Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, bu yaz 140 bin öğrenciye Kur'an-ı Kerim öğreterek, Türkiye birincisi olmak istediklerini söyledi. İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü`nün il ve ilçe genelinde her yaz açtığı Kur'an-ı Kerim...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 11:06
Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, bu yaz 140 bin öğrenciye Kur'an-ı Kerim öğreterek, Türkiye birincisi olmak istediklerini söyledi.

İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü`nün il ve ilçe genelinde her yaz açtığı Kur'an-ı Kerim yaz kursları programı Bekirpaşa Merkez Fatih Cami`nde yapılan derslerle başladı. Açılış törenine İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Kişvelioğlu ve öğrenciler katıldı. Açılış programı Kur`an kursunun en küçük öğrencisi olan 5 yaşındaki Ömer Sait Tümer`in Fatiha Süresi`ni okumasıyla başladı. Daha sonra İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Kişvelioğlu söz aldı.

Kişvelioğlu, geçen yıl yaz Kur'an kurslarında önemli derecede başarı elde ettiklerini kaydetti. Kişvelioğlu, "İzmit genelinde 465 görevlimizle ilkokuldan orta son sınıfındaki tüm öğrencilerin yarısına Kur`an-ı Kerim okumayı öğretmeyi planlıyoruz. Geçen yıl yaz Kur`an kurslarımızda önemli başarılar elde ettik. Bu yıl da aynı başarıların süreceğini düşünüyorum. Kur`an okumayı bilmeyen tek bir insanımızın kalmasını istemiyoruz." dedi.

HEDEF TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

2012 yılı içinde Kocaeli`nin yaz döneminde Kur`an-ı Kerim öğretiminde Marmara birincisi olduğunu ifade eden İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, "Ancak bu bize yetmez, biz bu rekorumuzu kırarak Kur`an-ı Kerim öğretmede Türkiye birincisi olmak istiyoruz. Kur`an hazreti peygamberimizin bizlere emanetidir. Bu dönemde 140 bin çocuğumuza Kur`an-ı Kerim öğretmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. İl genelinde 140 bin öğrenciye Kur`an-ı Kerim öğretilmesin amaçlandığı kurslarda, eğitimler bin 145 cami ile 534 Kur`an kursunda eğitim verecek. Yaz kuran kursları eğitimi 23 Ağustos`ta sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.