Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal belediyecilikte ‘Levent Piriştina’ farkı

Sosyal belediyecilikte ‘Levent Piriştina’ farkı

Buca Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Levent Piriştina kent yönetiminde ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışıyla yola çıktığını, sosyal projelerle fark yaratacağını dile getirdi

  • Ege Postası
  • 10.12.2013 - 10:19
İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane Başkanı Ahmet Piriştina’nın Buca Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan oğlu Levent Piriştina, kent yönetiminde ‘ortak akıl ve birlikte yönetim felsefesini’ uygulayacağını, sosyal belediyecilik uygulamalarına ağırlık vereceğini söyledi. Piriştina, Buca’da yaşayan her yaştan ve her kesimden insanın sesine kulak vermek için özel olarak kurduğu ‘[email protected]’ adlı linke çok sayıda proje önerisi geldiğini ifade etti.
Her yaştan ve her kesimden insanın hayatına dokunacak sosyal projeler hazırladığını anlatan Piriştina, ‘doğumdan ölüme’ uzanan hayat yolculuğunda vatandaşların yanlarında olacaklarını söyledi. Buca’da doğan her çocuk için bir fidan dikerek ‘sevgi ve dostluk’ ormanı oluşturacaklarını kaydeden Levent Piriştina, eğitimde fırsat eşitliğini yaratacak özel çalışmalar hazırladığını belirtti. Levent Piriştina’nın hazırladığı sosyal projelerden bazıları şöyle:
Her bebeğe bir fidan: Buca’da doğan her bebek adına özel sertifikalı bir fidan dikilecek. ‘Yeni nefes, yeni filiz ormanı’ sloganıyla hayata geçirilecek bu proje sayesinde bu kent önemli bir yeşil alana kavuşmuş olacak.
Yurt ve barınma projesi: Buca’da üniversite öğrencilerinin yoğun biçimde yaşadığı yurt ve barınma sorunu ele alınacak. İlgili devlet kurumlarıyla eşgüdümlü olarak, belediyenin gücü doğrultusunda bu soruna çözüm bulunacak, yeni yurtlar yapılacak. Özellikle kız öğrenciler için yeni yurtlar inşa edilecek.
Çok amaçlı salonlar: Birkaç mahalleyi kapsayan çok amaçlı spor salonları yapılacak. Bugüne kadar sokakta yapılan nişan, düğün, sünnet düğünü ve asker uğurlaması gibi özel günler bu salonlarda düzenlenecek. Aynı zamanda sportif ve sanatsal etkinlikler yapılacak. Salonlarda sivil toplum kuruluşlarının çeşitli aktivite ve toplantıları da düzenlenecek.

Gıda ve giysi bankası: Kurulacak gıda ve giysi bankası projesiyle ihtiyaç sahiplerine gıdadan giyime, yakacaktan ev eşyasına kadar her tür yardım yapılacak.

Engelli yaşam evleri: Nüfusun yüzde 12’sini oluşturan engellilerin ekonomik ve sosyal hayatın içine çekileceği özel projeler hayata geçirilecek. Ayrıca Türkiye’de ilk kez projesi hazırlanan çalışmayla, engellilerin kalabilecekleri ‘engelli yaşam evleri’ oluşturulacak.

Cenaze ve taziye ekipleri: Belediye bünyesinde oluşturulacak özel ekip, özel ikram araçlarıyla birlikte acılı günlerinde cenazesi olan vatandaşların yanında yer alacak, cenaze işlemlerinin yürütülmesi sağlanacak.
Can dostlara yardım eli: Sevimli dostlarımız olan sokak hayvanlarının barınma ve beslenmeleri için de ‘Sizden artan her lokma can dostuma bir mama’ adı altında proje üretildi. Modern hayvan barınakları inşa edilecek, kafe ve restoranlardan atık yemekler toplanacak.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.