Dolar 34,5972
%0.16
Euro 36,3461
%0.94
Altın 2.934,860
%-2.35
Bist-100 9.663,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal medya yaşlıların ilacı

Sosyal medya yaşlıların ilacı

Uzmanlar, sosyal medyayı aktif kullanan yaşlıların sosyal ağlar sayesinde yalnızlık duygusunu yenebildiğini, yaşam motivasyonlarının artabildiğini belirtti. Ayrıca sosyal medyanın ileri yaşlarda görülen depresif ve fiziksel rahatsızlıklara iyi geldiği de kaydedildi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2019 - 07:17

Teknolojik gelişmeler sadece gençlerin değil yaşlıların da günlük hayatlarında değişikliğe neden olabiliyor. Son yıllarda 65 yaş üstü kullanıcılar, sosyal ağlar sayesinde akraba ve dostları ile daha sık iletişim kurarak yeni sosyal çevrelere dahil olabiliyor. Uzmanlar, bu platformları aktif kullanan yaşlıların sağlıklarının olumlu yönde etkilenebileceğini ve burada artan iletişim çeşitliliğinin yaşlıların yaşam motivasyonunu artırabileceğini belirtti. Sosyal medya uzmanı Doç. Dr. Levent Eraslan, sosyal ağlarda paylaşım yapan ve bu paylaşımlara yanıtlar alabilen yaşlı kullanıcıların öz güvenlerinin ve toplumsal aidiyetlerinin arttığını belirtti. Eraslan “Yaş almış bireyler, sosyal ağlardaki iletişim çeşitliliği ile yalnızlık duygusunu yenebilmekte ve yaşam motivasyonları da artabilmekte” diye konuştu. Gençlerin sosyal medya kullanımında yavaşlama görüldüğünü, yaşlıların ise zamana ayak uydurabilmek amacıyla sosyal medyayı aktif kullanmaya başladığını aktaran Eraslan, sosyal medyanın yaş ötesi bir iletişim platformu olduğunu vurguladı. 

RAHATSIZLIKLARA DA İYİ GELİYOR: Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Eda Karacan ise sosyal medya kullanan yaşlıların yeni gruplara dahil olarak akranları ile yeni ilişkiler geliştirebildiğini söyledi. Karacan, şöyle devam etti: “Güvenli sosyal medya kullanımı, ileri yaştaki bireylerin hem fiziksel kısıtlılıktan kurtulmuş olarak akraba ve dostları ile sosyal bağlarını devam ettirebilmesine, doyumlu ilişkiler yaşamasına ve yeni sosyal ilişkiler geliştirmesine imkan vermektedir. Sosyal medyanın, ileri yaşta görülen depresif semptomlar ve fiziksel rahatsızlıkların azalması gibi olumlu etkileri bulunmaktadır. İlgili bir kurama göre yaşlı yetişkinler ne kadar aktif ve katılımcı olurlarsa yaşamlarından doyum alma olasılıkları da o kadar yüksektir.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.