Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyalistler, İspanya'nın federal devlete dönüşmesi konusunda mutabakat sağladı

Sosyalistler, İspanya'nın federal devlete dönüşmesi konusunda mutabakat sağladı

İspanya’da ana muhalefetteki İspanyol Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), devlet şeklini 'özerk yerel yönetim'den federalizme dönüştürme konusunda mutabakat sağladı.Bugün Granada şehrinde toplanan PSOE merkez yönetim kurulu, Katalonya Sosyalist...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 17:25
İspanya’da ana muhalefetteki İspanyol Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), devlet şeklini 'özerk yerel yönetim'den federalizme dönüştürme konusunda mutabakat sağladı.

Bugün Granada şehrinde toplanan PSOE merkez yönetim kurulu, Katalonya Sosyalist Partisi’nin (PSC) taleplerine cevap vermek için dokuz aydır üzerinde çalışılan belgeyi oybirliğiyle onayladı.

“Granada Deklarasyonu” adı verilen belge, İspanya’nın Almanya tarzı federal devlete dönüşmesi için yargı, maliye, kamu hizmetleri gibi birçok alanda anayasa reformu öngörüyor.
PSOE lideri Alfredo Perez Rubalcaba, federalizmin ülke çapında konsensüs sağlamak için mümkün olan tek buluşma noktası olduğunu söyledi

Bu sayede özerk sistemin problemlerine çözüm sunulacağını iddia eden Sosyalist lider Rubalcaba, mevcut sistemin “merkeziyetçi ve ayrılıkçı” yönelimlere yol açtığını savundu.
Federalizm girişimini kıyasıya eleştiren sağcılar, PSOE’nin bunları Katalonya Sosyalist Partisi’nin merkeze bağlı kalmasını sağlamak için yaptığını öne sürüyor.

Parlamenter Monarşi ile yönetilen İspanya’da, 17 özerk yönetim bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.