Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer açıkladı: Deprem bölgesinde neler yapılacak!

Soyer açıkladı: Deprem bölgesinde neler yapılacak!

"Şimdi mücadelemizi farklı bir seviyeye çıkaracağız" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Deprem bölgelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizin bir şubesini kuracağız. Binlerce personelimiz yetkinliklerine göre, bölgedeki belediyeler, kaymakamlıklar, valiliklerle koordinasyonlu şekilde ihtiyaç olan bölgelerde çalışacak.Çok yakında, Osmaniye’den sonra Hatay, Maraş ve Adıyaman'da çadırkentler kuracağız." dedi.

  • Ege Postası
  • 09.02.2023 - 23:59
  • Güncelleme: 10.02.2023 - 00:35

EGEPOSTASI-  6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu.

Büyük felaket sonrası Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Kilis, Malatya ve Elazığ'da arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Zorlu kış şartları olması nedeniyle barınma büyük sorun yaratırken, afet bölgesine yardım için tüm ülke seferber olmuş durumda.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, deprem bölgesine bundan sonra yapılacaklara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Soyer açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TÜM BİRİMLERİMİZİN BİR ŞUBESİNİ KURACAĞIZ"

"Depremin ilk anından itibaren İzmirliler ve İzmir BŞB olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şimdi mücadelemizi farklı bir seviyeye çıkaracağız.

Deprem bölgelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizin bir şubesini kuracağız. Binlerce personelimiz yetkinliklerine göre, bölgedeki belediyeler, kaymakamlıklar, valiliklerle koordinasyonlu şekilde ihtiyaç olan bölgelerde çalışacak.

3 ÖĞÜN YEMEK SERVİSİ

Çok yakında, Osmaniye’den sonra Hatay, Maraş ve Adıyaman'da çadırkentler kuracağız. Bu çadırkentlerimizde binlerce vatandaşımızın barınma, beslenme, giysi vb. her türlü temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aşevimiz aracılığıyla günde 3 öğün yemek servisi yapılacak.

Çadırkentlerimizde çocuklar ve kadınlar için özel destek ekiplerimiz de olacak.

EŞREFPAŞA HASTANESİ'NİN DOKTORLARI SEFERBER OLACAK

Çadırkentlerimizde aynı zamanda sağlık hizmeti de olacak. Hastanesi olan bir belediye olmamız sayesinde, Eşrefpaşa Hastanemizin doktorları ve sağlık personeli gerekli tüm sağlık hizmetlerini çadırkentlerde yaşayan vatandaşlarımız için seferber edecek.

"İLK ETAPTA 1000 KONTEYNER İNŞA EDECEĞİZ"

Barınma kapasitesini artırmak için, deprem bölgesinde konteyner üretimine başlayacağız. Gerekli malzemenin teminini, yardım etmek isteyen sanayicilerimizden ve satın alma yoluyla gerçekleştireceğiz. Hemen ilk etapta 1000 konteyner inşa edeceğiz.

HATAY'A ALTYAPI DESTEĞİ

Hatay’ın bir çok bölgesinde temiz su temin edilemiyor. İZSU ilk olarak Hatay BŞB ekipleriyle paket su arıtma tesisi kuracak, ardından karışan pis su-temiz su kanallarının tamiri için çalışacaklar. Hatay’ın altyapısını eski haline getirmek için gereken her desteği vereceğiz.

"ZAYİAT OLMAYACAK"

Deprem bölgelerindeki koordinasyon ekiplerimizin belirlediği ihtiyaçlara göre İzmir’den malzeme sevkiyatını yapacağız. Bu sayede hiçbir bölgeye ihtiyaç fazlası malzeme gitmeyecek, zayiat olmayacak. TÜM YARDIMLARINIZIN, BİREBİR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIĞINDAN EMİN OLACAĞIZ.

"İZMİR HER ZAMANKİ GİBİ EN İYİSİNİ YAPACAK"

Tüm bunları eksiksiz gerçekleştirmek ve depremden etkilenen insanlarımıza umut olmak için desteğinize ihtiyacımız olacak. Süreç içerisinde ihtiyaçlarımızı sizlere duyuruyor olacağız. İzmir her zamanki gibi en iyisini en doğrusunu, en güzeli yapacak. Birlikte başaracağız…"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.