Dolar 34,0374
%0.05
Euro 37,8943
%0.08
Altın 2.822,810
%0.47
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer 'bir ilk' diye açılışını yapmıştı: 2016'da açıldığı ortaya çıktı

Soyer 'bir ilk' diye açılışını yapmıştı: 2016'da açıldığı ortaya çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, geçtiğimiz günlerde Menemen Seyrek'te bulunan Hayvan Bakım Evi'ndeki 'Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nin yenilenmesinin ardından, 'Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi' adı altında yeniden açtığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 25.01.2024 - 09:41
  • Güncelleme: 25.01.2024 - 11:34

EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 yerel seçimlere günler kala yerel yönetimler çalışmalarına hız verdi. Yeniden aday olmak isteyen belediye başkanları açılışları hızlandırdı. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise büyükşehir tarafından tamamlanan projeleri hizmete aldı. Soyer, geçtiğimiz hafta sonu da Menemen Seyrek'te Sahipsiz Hayvan Hastanesi'nin açılışını yapmıştı. 

Ancak Seyrek'te açılışı yapılan hastanenin Rehabilitasyon Merkezi adı altında 2016 yılında açıldığı ve içinde tam donanımlı bir hastanenin de yer aldığı Büyükşehir Belediyesi'nin haber arşivinde bulundu. 

REHABİLİTASYON MERKEZİ, HAYVAN HASTANESİ OLARAK YENİDEN AÇILDI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin basın biriminden 4 Eylül 2017 tarihli servis edilen haberde, "Büyükşehir Belediyesi, Seyrek’teki 43 dönümlük arazide, aynı anda 1000 sokak hayvanı misafir edebileceği bir yuva içinde Rehabilitasyon Merkezi’nin de yer aldığı 5.6 milyon liralık kompleks ve 4 bin hayvan kapasiteli hayvan mezarlığını 2016 yılı sonunda hizmete açtı. Alan içinde mevcut olan ve teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi”nde yine tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor" ifadeleri yer aldı. 

Aynı tesis geçtiğimiz günlerde 'Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi' adı altında elden geçirilerek yeniden açıldı. Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirildiği ileri sürülen hastanenin 2016 yılından beri kullanıldığı ortaya çıktı. 

"MİHENK TAŞI" DEMİŞTİ 

Soyer açılış konuşmasında,"Bugün sadece bir Belediye Başkanı olarak değil, bir insan, bir hayvansever olarak da buradayım. Uzun süredir kamuoyunda sokak hayvanlarının itlaf edilmesiyle ilgili yürütülen algı operasyonunu büyük bir üzüntüyle izliyorum. Bugün, tam da bu tartışmalar devam ederken can dostlarımıza sahip çıktığımızı gösteren bir adalet hareketi başlatıyoruz. Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi bu hareketimizin bir mihenk taşı olacak. Hastanemiz, Türkiye'de bir belediye tarafından hizmete alınan ve tamamı kamu kaynaklarıyla hizmet veren en donanımlı ve kapsamlı hayvan hastanesi. Bu alanda ülkemize öncülük ediyor olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.