Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu: Bülent Soylu bir çukur açıp kapatmadıysa namussuzdur

Soylu: Bülent Soylu bir çukur açıp kapatmadıysa namussuzdur

Mithat Umutoğulları ile Radyo Egepostası Gün Ortası Canlı Yayın programına konuk olan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İZSU tarafından 80 kilometrelik bir yolun kazılmasına rağman aylardır kapatılmadığı ve yolların yapılmadığı eleştirilerini sürdürdü. Yolların yapımı çalışması başlatan Başkan Soylu, “Yaz sonunda burası Menderes mi Paris mi diyecekler, o programın da sözünü veriyorum” dedi. Soylu’dan canlı yayında çarpıcı açıklamalar:

  • Ege Postası
  • 30.03.2018 - 15:13

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Mithat Umutoğulları ile birlikte Kasım Paşa Mahallesi’nde yürüttüğü yol yapım çalışmalarının olduğu alanda canlı yayında konuşan AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Bizde 80 kilometre kazıldı ve kapatılmadı. Hala da kazılıyor. Önleyecek gücümüz de irademiz de yüreğimiz de var. Öyle bir çalışma ekibimiz de var. 650 çalışanla beraber hepimiz yollarda çalışır bitiririz biz. Biz asfalt ihalemizi de yaptık. 15 Nisan’dan sonra asfalt çalışmalarına başlayacağız. Art niyetli yaptıkları her işlemin altında kalacaklar. Yaz sonunda burası Menderes mi Paris mi diyecekler, o programın da sözünü veriyorum” dedi.

YAPANLA YAPMAYANI, ÇALIŞANLA YAN YATANI AYIRACAK VATANDAŞIMIZ

“Ben kendimi parçalayacağım, kavgamı vereceğim. Yapmadıkları yolları da yapacağım. Menderes’te bir metre yapılmadık yol bırakmayacağız. Vatandaşımız bu rezilliğin üzerine bu güzellikle karşılaşacak. Yani yapanla yapmayanla çalışanla yan yatanı ayıracak vatandaşımız. Günlerdir sokaklardayım. Vatandaşla, esnaflarla, kadınlarla, gençlerle konuşuyorum, her şeyi görüyorlar” diyen Bülent Soylu, çukurları kendisinin açıp fotoğraf çektirdiği eleştirilerine sert çıktı.

BÜLENT SOYLU BUNU YAPIYORSA ŞEREFSİZDİR, NAMUSSUZDUR

Başkan Soylu, tepkisini, “Kendi adıma konuşuyorum. Bülent Soylu eğer bir çukur kazıp da kapatmadıysa Bülent Soylu şerefsizdir, namussuzdur. Kazdığı çukuru açık bırakıp birilerini hedef göstererek siyaset yapmadı. Bir yerde bir işe başladıysa o iş 4 yıl boyunca pırıl pırıl tamamlanmıştır. Kazıp da bir çukuru bırakmadım. Kimlerin çukuru kazıp aylarca bıraktığını bütün Menderesliler biliyor.  Bugüne kadar kimseyle dikleşmedik. Dikleşmiyoruz dik duruyoruz. Bu anlamda yapılan haksızlıklara boyun eğmedik. Bundan sora da eğmeyeceğiz. Kimse bizi susturamaz. Hem kapatmıyorlar, kendi kazdıkları çukurları kapatmayıp siyaset yapıyor, diyorlar. Bunu yaptıysa Bülent Soylu şerefsizdir. Kavgamız vatandaşımızın mutluluğu ve huzuru içindir” sözleriyle dile getirdi.

HEM KEL HEM FODUL, HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun parti ayrımı gözetmeden tüm belediyelere eşit mesafede durup hizmet götürdükleri şeklindeki açıklamasını anımsatan Mithat Umutoğulları’na yanıt veren Bülent Soylu, “Matematikte iki iki dört yapıyor. Ama siyasette yapmıyor. Büyükşehir belediye başkanı da bu çarpmasını matematiğe göre değil siyasete göre yapıyor. Kendi partilisi olan ilçeye beş metre, Menderes’e karşı yüz metre mesafede duruyor. Ben başkan olsam, biz hizmet yapıyoruz, o yüzden bu yolarlı kazdık, ama en kısa sürede kapatacağız, merak etmeyin, Menderes Belediye Başkanı da rahat olsun, niye demiyorsun. Bürokratların neden iki satır yazmıyor. Hem kel hem fodur. Hem suçlu hem güçlü. Bülent Soylu kazdı üzerinden siyaset yapıyor diyorsunuz. Buna hiçbir insanın ne yüreği ne ciğeri dayanır. Buna dayanabilmen ve cümle kurman imkansız. Üstüne kavgacı diyorlar. Kavga etmeye devam edeceğiz vatandaşımız için. Zumlu yapan bizdense biz bizden değiliz. Onlar da aynı anlayışla bakarlarsa bu ilçede yaşayanlara değer verirlerse, o zaman buraya hizmeti getirir. Biz bir şey istemiyoruz. Bize dört yıldır artıları yok. Sahil yoluna 3 milyon destek verdiler sadece. Yoksa gelip göstersinler” şeklinde konuştu.

AZİZ BEY, DOĞALGAZI BİZ GETİRDİK DESİN, İSTİFA EDİP ÜLKEYİ TERK EDECEĞİM

Menderes’e doğalgazı İZSU’nun getirdiği söylemlerine de tepki gösteren Başkan Bülent Soylu, Başkan Aziz Kocaoğlu’na istifa ve ülkeyi terk etme resti çekti:

“Bülent Soylu yalan söylüyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi getirmiştir diyor. Ben de ağzı açık dinliyorum. Nerelere nerelere gittiğimi anlatırım. Bunu diyenlere ve belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’na söylüyorum. Seksen yaşında değil mi Aziz Bey, biz getirdik doğalgazı desin, ben bir belediye başkanlığından istifa edeceğim, Menderes’i de Türkiye’yi de terk edeceğim. Çıkıp yazılı ve görsel basında bunu söylesin, vallahi billahi ülkeyi terk edip gideceğim. Demezse o da görevini bırakıp istifa edecek.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Bülent Soylu: Beyaz kafeyi yaptık. Ay Yıldız Parkı’nı yaptık içine kadınlar kulübünü koyduk. Özdere meydanı’nı yaptık. İzmir’de eşi benzeri yok. Katlı otoparkı ile birlikte. Özdere sahil yolunu yaptık. İzmir’in en güzel kordon boyu oldu. İzmir’in ikinci kordonunu yaptık. Gençlerimiz artık İzmir’in en güzel düğün salonlarında evleniyor. Halı sahası olmayan tek ilçeydik. Şehit Fırat Çakıroğlu spor tesislerini yaptık. Çok güzel bir tesisi kazandırdık. Köylerimize halı sahalar yaptık. Oralarda da spor  okulları kurarak çocuklarımızı çamurdan kurtardık. Yeni Oğlanarası Düğün Salonu’nu yaptık. Küner Düğün salonu devam ediyor.

Bugün Menderes merkezinde spor salonu olmayan bir ilçe gençlik merkezimizin inşaatına başladık. 6 milyonluk bir tesis. İnşallah sene sonuna bitireceğiz. Yarı olimpik yüzme havuzumuzun da inşaatını sene sonuna tamamlayacağız. 6 parkın ihalesini bitirdik. Onarlın yapımına başlanacak. Ulaştırma Bakanlığımız ile sahile giden 33 km yolu duble yol olarak yapılacak. Sahil yolumuzun yapımına başlandı bakanlık tarafından. Gümüldürden Özdere çıkışına kadar. Özdere Yat Limanı ÇED çalışmaları sürüyor. Sene sonunda yapımına başlanacak. Gümüldür açık-kapalı düğün salonunu kazandırmış olacağız. Gümüldür Balıkçı Barınağı’nı sil baştan yapıyoruz. Menderes’te açılıp da kapanmayan yolların çalışmalarını yapıyoruz.

Mithat Umutoğulları: Çukur siyaseti tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz'

Bülent Soylu: Hiçbir şey değişmedi. Vatandaşımız bu yapılan eziyetin, sözde hizmet olarak başlatılan ama sonunda eziyete dönüşen bu olayın kimler tarafından yapıldığını gördü. Bunun üzerinden siyaset yapmıyoruz. İlçemde yaşayan vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu olması için mücadele veriyoruz. Kasımpaşa Mahallesi’ndeyiz şu an. Bu yolları ben göreve geldikten bir yıl sonra yapmıştım.  İZSU çalışması sonunda tekrar açılmıştı. Tekrar yapıyorum. Menderes’i yönetmeye aday olanların hangi pencereden baktığını, hangi anlayışla yaklaştığını Menderesli gördü. Bunlar arkeoloji gezisi değil diyerek, ben arkeoloğum, bana sözde atıfta bulunarak, sözde benle dalga geçmeye kalktılar. Mendereslilerin sıkıntısıyla dalga geçtiler. Kendilerine ve ilçelerine nasıl baktığını gördü.Yapılması gereken şuydu; gel kardeşim, nerede sorun var, yürü gidelim, çekelim resimlerini gösterelim, bu memlekette sadece AK Partili yaşamıyor. Her partili yaşıyor Menderes’te. Bunların tamamının hakkını hukukunu savunmak adına programlar yaptık, yapıyoruz. Seçim kazanmak ve kaybetmek gündemimizde yok. Benim ilçemde yaşayanların çamur ve pislik içinde yaşamasın, balkonunu yıkamak zorunda kalmasın. Seçim sonraki iş. Bizim için ikinci planda.

Mithat Umutoğulları: Son bir yıl kala Aziz Bey bunu hep yapıyor dedi AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'

Bülent Soylu: Çukurlar kapatılmıyor. Bodozloma söylüyorum. Kibarlığı yok bu işin. Ben vatandaşın sesiyim şu anda. Kimse Menderes’ten gidip de Aziz beyin kapısını çalıp da tozun içindeyiz, çamurun içinde okula gidiyor, ambulans giremiyor demiyor. Benim kapımı çalıyor. Ben şu anda 90 bin kişi adına konuşuyorum. Günlerdir haykırıyoruz, aylardır dile getiriyoruz. Sizin karşı komşunuzun evinde yangın çıkmış, yetiş bizi kurtar diyor, hanım kapat kapıyı, boş ver yansınlar diyorsun. İZSU’nun Menderes’e bakışı budur. Açtığınız yolları kapatın diyoruz, onlar üstüne yazı gönderiyorlar. Siz bu yolları kapatamazsınız diye. AK Partili belediyelerin olduğu bütün ilçelerde de il başkanımızın dediği gibi kazı çalışmaları bir yıl kala başlatıldı. Belediyede çalışan bir personel, başkanım haklısınız, ben AK Partili değilim ama doğru söylüyorsunuz. İZSU yetkilisi Menderes’te ev almış,taşınmış. Bu yollar kaç gündür böyle kazılı duruyor diyor. Arkadaşımız ne günü aylardır bu şekilde diyor. Olamaz böyle bir şey diyor. Ama işte bal gibi de oluyor.

Mithat Umutoğulları: Çukurları sizin açıp lanse ettiğiniz söyleniyor'

Bülent Soylu: Kendi adıma konuşuyorum. Bülent Soylu eğer bir çukur kazıp da kapatmadıysa Bülent Soylu şerefsizdir, namussuzdur. Kazdığı çukuru açıkbırakıp birilerini hedef göstererek siyaset yapmadı. Bir yerde bir işe başladıysa o iş 4 yıl boyunca pırıl pırıl tamamlanmıştır. Kazıp da bir çukuru bırakmadım. Kimlerin çukuru kazıp aylarca bıraktığını bütün Menderesliler biliyor.  Bugüne kadar kimseyle dikleşmedik. Dikleşmiyoruz dik duruyoruz. Bu anlamda yapılan haksızlıklara boyun eğmedik. Bundan sora da eğmeyeceğiz. Kimse bizi susturamaz. Hem kapatmıyorlar, kendi kazdıkları çukurları kapatmayıp siyaset yapıyor, diyorlar. Bunu yaptıysa Bülent Soylu şerefsizdir. Kavgamız vatandaşımızın mutluluğu ve huzuru. Hem büyükşehirle hem CHP’de siyaset yapanlarla üç dört kez kavgam olmuştur.

Devlet hastanesinin olduğu yerde imar beş kat olsun diye. Kavga ettim. Sekiz ay yalvardım. En son büyükşehir belediye başkan vekili Sırrı Aydoğan’a Allahınızı kitabınızı seviyorsanız şu imar planını onaylayın dedim. Sonra oldu. Gençlik merkezi bir buçuk yıl önce bitmiş olmalıydı. Şehit Fırat Çakıroğlu Spor Tesisleri’nin de çoktan bitmesi gerekiyordu. Bunlarla ilgili kavga ettim. Etmeye de devam edeceğiz. Vatandaşıma karşı yapılan eziyet karşısında susmadım. İster kavgacı ister sinirli desinler. Haklı olduğumuz yolda yürümeye devam edeceğiz.

Mithat Umutoğulları: Aldığım verilere göre İZSU 10 kilometre yapıp devam ediyor işine. Burada durum nasıl'

Bülent Soylu: Bizde 80 kilometre kazıldı ve kapatılmadı. Hala da kazılıyor. Önleyecek gücümüz de irademiz de yüreğimiz de var. Öyle bir çalışma ekibimiz de var. 650 çalışanla beraber hepimiz yollarda çalışır bitiririz biz. Biz asfalt ihalemizi de yaptık. 15 Nisan’dan sonra asfalt çalışmalarına başlayacağız. Art niyetli yaptıkları her işlemin altında kalacaklar.

Mithat Umutoğulları: Herkese eşit mesafedeyim diyor büyükşehir belediye başkanı'

Bülent Soylu: Matematikte iki iki dört yapıyor. Ama siyasette yapmıyor. Büyükşehir belediye başkanı da bu çarpmasını matematiğe göre değil siyasete göre yapıyor. Kendi partilisi olan ilçeye beş metre, Menderes’e karşı yüz metre mesafede duruyor. Ben başkan olsam, biz hizmet yapıyoruz, o yüzden bu yolarlı kazdık, ama en kısa sürede kapatacağız, merak etmeyin, Menderes Belediye Başkanı da rahat olsun, niye demiyorsun. Bürokratların neden iki satır yazmıyor. Hem kel hem fodul. Hem suçlu hem güçlü. Bülent Soylu kazdı üzerinden siyaset yapıyor diyorsunuz. Buna hiçbir insanın ne yüreği ne ciğeri dayanır. Buna dayanabilmen ve cümle kurman imkansız. Üstüne kavgacı diyorlar. Kavga etmeye devam edeceğiz vatandaşımız için.

Ben belediye başkanı olarak kendisine üç kez yollara bir çare bulun, zor durumdayız. Benim yaptığımı düşünüyor, Allah rızası için dediğimde. Boş ver oğlum takma kafana, bir şey olmaz dedi. Niye seni bilsinler, olur mu öyle şey diyor. Oluyor. Arkeoloji kazısı değil diyor dalga geçiyor ama.

Mithat Umutoğulları: İleri gelen CHP’liler kendi aralarında toplantı yaptı. Dışarı sızdı. Ahmet Pala’nın ilçe başkanı olmaması gerektiği yoksa seçim kaybedileceği konuşulmuştu. Bunları söyleyenlerin bir bölümünün arkadaşınız olduğu söylendi.

Bülent Soylu: İç işlerine karışmak gibi bir cümle kurmamız yanlış olur. Ama CHP’de siyaset yapan arkadaşların beni sevdiğini biliyorum. Böyle bir gerçek var. CHP’de daha önce siyaset yapmış olanlarla arkadaşım. Ben onlarla oturur kalkar konuşurum yemek yerim, ailecek görüşürüm. AK Partili Bülent Soylu. CHP’de siyaset yapmış bir adam Soylu ile oturunca zannediyorlar ki o adam AK Partili oldu. Olaya insani bakamıyorlar. AK Partili CHP’li MHP’li İYİ Partili diye dörde bölüyorlar. Biz insani bakıyor ve yaklaşıyoruz. Ben o insanlarla oturduğum için lokantada, çarşıda. Bülent soylu bu adamları gönderdi. Bizim böyle derdimiz yok ki. Ahmet Pala’nın adaylığı güzel bir şey bence. Aday olmaması için uğraşmam ki ben. Aday olması için ne gerekiyorsa yaparım.

Mithat Umutoğulları: Transferlerde başka bir şey konuşuluyor. CHP’li meclis üyelerine çıkar ve menfaat sağlayarak transfer ettiğiniz söyleniyor.

Bülent Soylu: Burada bir kopuşun olduğunu görüyorlar. Biz seçimi kazanacağız diyorlar ya. Seçimi kaybedecek bir adamın yanına meclis üyeleri kopup gider m? Kazanacak olan tarafta durur.. ama bu geçiş yapan arkadaşlar memleket sevdalısı. Hizmetler engellendiği için ilçeye, her şeye hayır dendiği ve red dendiği için, artık belli bir yaşa gelmişler, hizmetlere destek olmak gerekir anlayışıyla yürekleri dayanmadı ve kopup geldiler. Hiçbirine hiçbir çıkar sağlanmadı.

Mithat Umutoğulları: Sosyal medyadan teşekkür etti bir CHP’li meclis üyesi'

Bülent Soylu: Urkiye Hanımdan bahsediyorsunuz. Hibe proje kazandılar. Kadın derneğinin başkanı aynı zamanda. Ben de belediye başkanı olarak, içeride her görüşten insan var. Belli ihtiyaçları vardı, ben de destek oldum onlara. Geçenlerde de dikiş makinesi desteği vermiştim. Yapılan bir güzellik karşısında bir CHP’linin AK Partiliye teşekkür etmesi doğal ve güzel bir şey değil mi'

Mithat: Umutoğulları:  Birinci Bülent Dönemi başladı söyleminiz bayağı ses getirdi'

Bülent Soylu: O arkadaşlar anlıyorlar ne demek istediğimi. Buradan bana vurmaya çalışıyorlar. Mahmut Şentürk Parkı burası. Rahmetli bir büyüğümüz. Parkı yaptıktan sonra ismini verdim. Bu belediye başkanımız en son seçimlerden evvel altyapı çalışmaları başlamış, şu gününden beter durumdaymış. Bunun üstüne bu çalışmaları bitiremeyince ona oy vermemiş ve seçimi kaybetmiş Mahmut Şentürk. Şu anda CHP’de siyaset yapanlar, Menderes İkinci Mahmut dönemini yaşıyor diyor. Hem yolları kazacaksınız, kapatmayacaksınız, hem bunu söyleyeceksiniz. Biz de bunun üzerine bozduğunuz yolları yapıyoruz, Birinci Bülent Dönemi başlamıştır dedik. Bu hizmet dönemidir. Padişahlık dönemi değil. Günlerdir masa kurdum bu işi takip ediyorum. Padişah olsam vezirleri vardır, onlar yapar. Yalanla dolanla entrikayla iş yapıyorlar.

Mithat Umutoğulları: Menderes’e doğalgazı İZSU’nun getirdiği belirtiliyor…

Bülent Soylu: Ben getirdim doğalgazı. Şerefimle onurumla yemin ederim ki, benim ve hükümetin verdiği mücadelesiyle  ben getirdim. Bülent Soylu yalan söylüyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi getirmiştir diyor. Ben de ağzı açık dinliyorum. Nerelere nerelere gittiğimi anlatırım. Bunu diyenlere ve belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’na söylüyorum. Seksen yaşında değil mi Aziz Bey, biz getirdik doğalgazı desin, ben bir belediye başkanlığından istifa edeceğim, Menderes’i de Türkiye’yi de terk edeceğim. Çıkıp yazılı ve görsel basında bunu söylesin, vallahi billahi ülkeyi terk edip gideceğim. Demezse o da görevini bırakıp istifa edecek.

Menderes’e bir koy dört kazandı. Yatırım yapan dört kazandı. Menderes’te evi arsası mülkü olanlar beş kazandı. Evin kaç paraydı, kaç para oldu. Kaça kira veriyordun kaça veriyorsun. Diye sorarsanız bizim Menderesliye nasıl bir rant sağladığımızı, onların mal ve mülklerini nasıl üçe katladığımızı size söylesinler.

Mithat Umutoğulları: Bu sadece sizin parçalamanızla olmuyor.

Bülent Soylu: Ben kendimi parçalayacağım, kavgamı vereceğim. Yapmadıkları yolları da yapacağım. Menderes’te bir metre yapılmadık yol bırakmayacağız. Vatandaşımız bu rezilliğin üzerine bu güzellikle karşılaşacak. Yani yapanla yapmayanla çalışanla yan yatanı ayıracak vatandaşımız. Günlerdir sokaklardayım. Vatandaşla, esnaflarla, kadınlarla, gençlerle konuşuyorum, her şeyi görüyorlar.

Bir cümle kurduğumda şerefimi, namusumu, onurumu ortaya koyuyorum. Çünkü ben haklıyım. Haklı olduğum için buralarda konuşabiliyorum. Sessiz kalıyorlar ama haklı değiller. Yapacakları tek şey, ellerini vicdanlarına koyup söylediklerimizi dinleyip, dört adam gönderip ilçeyi iki günde gezip kamerayla kaydedeceksin, sonra açıp onu izleyeceksin, ne demişler, elini vicdanına koyacaksın, Bülent Soylu’nun dediklerine de az buçuk bakacaksın, bu yapılan zulme dur diyeceksin.

Zumlu yapan bizdense biz bizden değiliz. Onlar da aynı anlayışla bakarlarsa bu ilçede yaşayanlara değer verirlerse, o zaman buraya hizmeti getirir. Biz bir şey istemiyoruz. Bize dört yıldır artıları yok. Sahil yoluna 3 milyon destek verdiler sadece. Yoksa gelip göstersinler.

Yaz sonunda burası Menderes mi Paris mi diyecekler, o programın da sözünü veriyorum.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.