Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Stat olacaktı bataklığa döndü

Stat olacaktı bataklığa döndü

Geçen yıl 15 bin kişilik yeni spor kompleksi yapmak üzere yıkılan ve açılan dava sonucu ortada kalan Göztepe Gürsel Aksel Stadı inşaatı adeta bataklığa döndü. Bir zamanlar gençlerin top koşturduğu spor yuvası dört bir yanını saran otlarla mezbelelik hale geldi. Açılan dava sonucu ortada kaldı

  • Ege Postası
  • 08.09.2016 - 11:03

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in sporda geldiği noktanın göstergesi olan Gürsel Aksel Stadı'nın kaderi de Basmane Çukuru'na benzedi.

STAT YOK, OT VERELİM!

İzmir'de stat krizi dinmek bilmezken, tesis fakiri kent adeta Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da oldu. Yerel yönetim ve merkezi hükümet arasında yaşanan stat çekişmesi nedeniyle yıkılan Karşıyaka Yalı Stadı, Göztepe Gürsel Aksel Stadı ve Alsancak Stadı'nın yerine henüz yenisi yapılmazken, kentin gözde spor mekanları yıkıldığıyla kaldı. Önceki yıl depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan, ancak yeni projeyi bekleyen Alsancak Stadı'ndan henüz haber gelmezken, körfezin iki yakasındaki taraftarlar Göztepe ve Karşıyaka'daki statlardan ise ümidi kesti.  

BAKANLIĞIN KRİTİK HATASI HEM İZMİR'İ, HEM DE STATLARI YAKTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alsancak ve Göztepe'deki statlar için, Karşıyaka Belediyesi de Yalı'daki stat arazisi için hisselerinden ve haklarından vazgeçerken, yeni tesis inşaatları Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kritik hatalarına kurban gitti. TOKİ tarafından ihalesi 29 Ocak 2014'te yer teslimi de 11 Nisan 2014'te yapılan ve şimdiye kadar tamamlanarak hizmete açılması gereken Karşıyaka ve Göztepe'deki statlarda çivi dahi çakılamadı. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mevzuata aykırı işlem yapıldığı gerekçesiyle yargıya taşıdığı her iki tesis projesi de mahkeme tarafından iptal edilirken, bakanlığın Göztepe'de söz konusu stat arazisinde bulunan diğer hak sahipleriyle uzlaşmadan projeye start verdiği ortaya çıkmıştı.

YENİ İHALEDEN HABER YOK

Bakanlık tarafından Karşıyaka'nın yanı sıra, Göztepe'de yeni stat için ihaleye çıkılacağı duyurulurken, aylar geçmesine karşın hiçbir aşama da kaydedilemedi. Göztepe Gürsel Aksel Stadı için stat arazisindeki diğer mülk sahipleriyle uzlaşmaya çalıştığı öğrenilen Gençlik ve Spor Bakanlığı, spor camiası, yerel yönetim ve meslek örgütlerinin sunduğu alternatif yer önerilerini de  dikkate almamıştı. Yaşanan bu anlaşmazlık nedeniyle stat krizi halen çözüme kavuşturulamadı.

TİNERCİ YUVASINA DÖNECEK

Göztepe'de yıkılan eski Gürsel Aksel Stadı sahipsizlik ve bakımsızlıktan çürümeye terk edilirken, taraftarın öfkesi de katlanarak arttı. Bir zamanların eski spor mabedi olan milyon dolarlık tesisten geriye sadece yıkıntılar, zeminden sökülen eski çimler ve hurda malzemeler kaldığı gözlendi. Stat çevresindeki bölge halkı süreçle ilgili tepkisini ise "Burayı kurtarın, aksi takdirde tinerci yuvasına dönecek" diyerek dile getirdi ve uyarıda bulundu.

MAHKEME İPTAL ETMESEYDİ NİSAN 2016'DA TAMAMLANACAKTI

Yıkılan statların esas mağduru ise Göztepe kulübünün altyapısında emek veren gençler oldu. Kulübün altyapısında yetişen 8-12 yaş arası genç sporcular yıkılan tesisten geriye kalan derme çatma halı sahada idman yapmaya çalışırken, yaşanan stat çekişmesi nedeniyle adeta varlık içerisinde yokluk çekmeye devam ediyorlar.

ALSANCAK'A PROJE BEKLENİYOR, GÖZTEPE'DE KAPASİTE 20 BİNE ÇIKTI

Dİğer yandan, Göztepe Stadı için kulüp Başkanı Mehmet Sepil önceki gün başkente giderek bakanlık yetkilileri ile bir zirve gerçekleştirirken, projede revizyona gidildiği ve seyirci kapasitesinin 20 bine çıkartıldığı duyurulmuştu. Stat için yeni ihale tarihi halen belirsizliğini korurken, yıkımı yapılan Alsancak Stadı için de flaş bir gelişme yaşandı. Umurbey Mahallesi'nde kalan stat arazisi için hazırlanan yeni imar planlarına geçtiğimiz gün onayı veren Konak Belediyesi, projenin önünü açtı. Bu gelişmenin ardından gözler yeniden Ankara'ya çevrilirken projenin belii olmasını müteakip yapım ihalesine çıkılması bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.