Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Sülün Osman’ lakaplı dolandırıcı yine yakalandı

‘Sülün Osman’ lakaplı dolandırıcı yine yakalandı

6 ilde kendisini farklı kimliklerle tanıtarak vatandaşları dolandırdığı iddia edilen ve 7 kez gözaltına alınıp her defasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan ‘Sülün Osman’ lakaplı İ.K. (36), bu kez İzmir’de dolandırıcılık...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 18:45
6 ilde kendisini farklı kimliklerle tanıtarak vatandaşları dolandırdığı iddia edilen ve 7 kez gözaltına alınıp her defasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan ‘Sülün Osman’ lakaplı İ.K. (36), bu kez İzmir’de dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındı.

İ.K. iddialara göre, 6 ayrı ilde "fakirlere yardım" adı altında para topladı. 7 kez yakalanan zanlı, her defasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlının, "Fakirlere yardım topluyorum" diyerek bir yıl içinde 200 bin liralık vurgun yaptığı iddia edildi.

İddialara göre İ.K., İzmir’in Alsancak semtinde faaliyet gösteren bir inşaat firmasını arayarak kendisini bir belediyenin başkan yardımcısı olarak tanıttı. İ.K., telefonda konuştuğu firma yetkilisi H.İ.’ye, belediye adına fakir ailelere yardım toplandığını söyleyerek bin lira istedi. İ.K., aynı kişiye parayı iş yerine gelecek olan bir kişinin alacağını söyledi. Durumdan şüphelenen H.İ. adlı mağdur vatandaş, durumu ilgili belediyeye sorarak böyle bir yardım toplanmadığını öğrendi. H.İ. durumu hemen bölgede görevli Güven Timleri ekiplerine ihbar etti.

Güven Timi ekipleri mağdur H.İ.’nin iş yerine gelerek beklemeye başladı. Bir süre sonra yardım parasını almaya gelen şüpheli İ.K. yakalanarak gözaltına alındı. Adı geçen belediyenin başkan yardımcıları Y.A. ve M.T. ile birlikte işyeri yetkilisi H.İ.’de İ.K. adlı şüpheliden şikayetçi oldu.

Polis, zanlı İ.K.’nın İzmir’de birçok firmayı benzer şekilde arayarak yardım istediğini belirledi. Şüpheli İ.K.’nın 2013 yılı içerisinde benzer şekilde Tekirdağ, İstanbul ili ve çevrelerinde değişik belediyelerin başkan ve başkan yardımcılarının adını kullanarak zengin işadamlarını aradığı, bu şekilde gittiği yerlerden 200 bin lira para topladığı ileri sürüldü. Şüpheli hakkında daha önce Tekirdağ ve İstanbul emniyetleri tarafından işlem yapıldığı, yüzde 70 zihinsel engelli raporu olduğu için ceza almadığı iddia edildi.

Şüpheli İ.K., 10 yıldır Tekirdağ Devlet Hastanesi ile Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, Ankara Adli Tıp Kurumu’nun hakkında ‘cezai ehliyeti yoktur’ diye rapor yazdığını söyledi. İ.K.’nın polise verdiği ifadede, bazı işyerlerini telefonla aradığını, aradığı yerlere, ‘özürlü bir vatandaşın çocuğu rahatsız yardıma ihtiyaç var yardımcı olmak istermisiniz’ diye sorduğunu, yardım kabul eden olmadığını, kimseden para almadığını, olaydan dolayı pişman olduğunu, çaresizlikten dolayı yaptığını söylediği belirtildi.

Polis, şüpheli İ.K.’ya verilen özürlü sağlık kurulu raporunun gerçek olduğunu tespit etti. Şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.