Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sümerbank arazisi Meclis gündeminde

Sümerbank arazisi Meclis gündeminde

İzmir Vali Vekili İbrahim Ballı tarafından imzalanarak, bakanlık onayı alınmadığı ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle İl Genel Meclisine geri yollanan Sümerbank arazisi meclis gündemine yeniden geldi. Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, daha önce de buna benzer kararlar aldıklarını belirterek, “Daha önce de buna benzer kararlar aldık. İdare Bakanlığa gönderdi, aldığımız karar onaylandı. Hal böyle iken bu kararın geri gelmesini anlamış değilim” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2013 - 09:26
İZMİR- İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından, bakanlık onayı alınmadığı ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle İl Genel Meclisine geri yollanan Sümerbank arazisinin tahsisi konusu meclis gündemine yeniden geldi. İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci yaptığı açıklamada, kararın yasaya uygun şekilde alındığını belirtti. Başkan Değirmenci, “Bundan önceki birçok tahsis kararımız eski Vali Cahit Kıraç ve şimdiki Valimiz Mustafa Toprak tarafından bakanlık onayı istenmeksizin kabul edildi. Fakat İl Genel Meclisi tarafından alınan Sümerbank arazisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi kararı, valilik tarafından ‘Kültür Bakanlığı’ ve ‘İçişleri Bakanlığı’nın onayı alınmadığı’ gerekçesiyle meclisimize geri gönderildi. Bize ‘Kültür Bakanlığı’ ve ‘İçişleri Bakanlığı’ndan uygunluk yazısı alındıktan sonra yeniden görüşülüp tahsis yapılabilir diye bir neden sunuldu” dedi.
Sümerbank arazisi üzerinde neredeyse tescilli yapı kalmadığına işaret eden Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Kaldı ki 243 parsel üzerinde herhangi bir tescil söz konusu değildir. Onun için konun imar ve hukuk açısından tekrar incelenmesi gerekmektedir” diye konuştu.



Değirmenci, “Geçtiğimiz dönemlerde Tire ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yer tahsisi yaptık. Vali Toprak aldığımız bu kararı aynı gerekçeyle geri gönderdi. Bende bir yazı ile uygulamanın yanlış olduğunu bildirdim ve tahsis kararını tekrar aldık. İzmir Valiliği alınan kararı haklı bularak Bakanlığa onay için gönderdi. Urla’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne, Çiğli Belediyesi’ne, Balçova’da 9 Eylül Üniversitesine tahsis yaptık ancak Vali bey bakanlık onayı istemeden tahsis kararlarımızı onayladı” dedi.
Sümerbank arazisi ile ilgili olarak yapılmak istenenin şimdiye kadar yapılanların tam tersi olduğunu söyleyen Başkan Değirmenci, “Daha önce valiliği resmi yazıyla ikaz ettik. Ancak tahsis kararını bize geri gönderdiler. Bunu anlamak mümkün değil. Bu kararı almadan önce Sümerbank arazisine giderek yeni bir tespit yapacağız” diye konuştu.
Sümerbank arazisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis konusu yeniden incelenmek üzere İmar, Hukuk ve Özel İdare Varlıkları komisyonlarına havale edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.