Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Deklarasyonu yayımlandı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Deklarasyonu yayımlandı

Suriye Halkının Dostları Grubu’nun toplantısı sonrasında Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Deklarasyonu ile katılımcı ülkelerin ortak basın açıklaması yayınlandı.Adile Sultan Sarayı’nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu...

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 03:29
Suriye Halkının Dostları Grubu’nun toplantısı sonrasında Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu
Deklarasyonu ile katılımcı ülkelerin ortak basın açıklaması yayınlandı.

Adile Sultan Sarayı’nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki 11 farklı ülkeden katılan dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililerin yaptığı toplantının basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Daha sonra ise katılımcı ülkelerin ortak basın açıklaması ve 15 maddeden oluşan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Deklarasyonu yayımlandı ve basına dağıtıldı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Deklarasyonu'nda yer alan maddelerden bazıları şöyle; “Mücadelemiz Suriye Esad rejimine karşıdır. Bu doğrultuda yolsuzluğa bulaşmamış ve elini kana bulamamış kamu görevlilerini korumak amacıyla bunları yeniden yapılandıracağız. Elini kana bulamış rejim mensupları ve yolsuzluğa karışmış kişilere yeni Suriye’de yer olmayacaktır. Önümüzdeki dönemde kaosu önlemek amacıyla yetkinin ve idarenin mevcut Geçici Hükümet aracılığıyla düzenli bir şekilde geçişi için sarf edeceğiz. Kamu düzeninin hakim olmasını garanti edeceğiz. Can ve mal mülkiyetini koruyacağız. Halkın günlük ihtiyaçlarının karşılanmasını temin edeceğiz.”

Katılımcı ülkelerin ortak yazılı basın açıklamasında ise, “Suriye’deki rejim tarafından sivillere yönelik basit füzeler kullanılmasını güçlü bir şekilde kınamışlardır. Bu suçun durdurulmasını teminen harekete geçmek hususunda mutabık kalmışlardır. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair iddiaları da ele almışlardır. BM tarafından söz konusu iddiaların doğruluğunun ivedilikle ortaya konması çağrısında bulunmuşlardır.” gibi ifadeler yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.