Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriye'deki iç savaş, Lübnan'ı ekonomik krize sürüklüyor

Suriye'deki iç savaş, Lübnan'ı ekonomik krize sürüklüyor

Suriye'de iki yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaş, Lübnan'da ekonomik krize yol açtı. İç ve dış, toplam 30 milyar dolar borcu olan Lübnan'da hükumet memur maaşlarını vermekte zorlanır hale geldi. Bankalar Genel Müdürü Dr....

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 10:25
Suriye'de iki yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaş, Lübnan'da ekonomik krize yol açtı. İç ve dış, toplam 30 milyar dolar borcu olan Lübnan'da hükumet memur maaşlarını vermekte zorlanır hale geldi. Bankalar Genel Müdürü Dr. Joseph Torbey, bakanlar kurulunun toplanıp kriz masası oluşturması gerektiğini, aksi takdirde borcun artacağına dikkat çekti.

Suriye'deki karışıklık en çok Lübnan'ı etkiledi. Ekonomik olarak krizde olan ülkede halkın bankalara olan güveninin sarsıldığını kaydeden Dr. Joseph Torbay, yaşanan ekonomik krizi devletin de kabul ettiğini ifade etti. Lübnan ekonomisinin geriye gitmesinin 3 nedeni olduğuna dikkat çeken Torbey, "Ülkenin genelinde bir sıkıntı var. Bankaların ekonomik olarak gerilemesi ve ithalatta yaşanan sıkıntılar. Devlet memur maaşlarını ödemekte zorlanıyor ancak bunu halka yansıtmak istemiyor. Asıl güvence devlettir." dedi.

Merkez Bankası'nın hükümete para vermeye devam edeceğini kaydeden Dr. Torbey, "Devletin borcu daha fazla artmamalı. Borcumuzu en kısa zamanda düşürmemiz gerekiyor. Bizim kırmızı çizgimiz şudur. Hükümetin bir kriz masası oluşturması gerekiyor. Bu kriz masası önemli olan ödemeleri belirleyip ödemeli. Acil olmayan harcamaları bir sonraki tarihe ertelemeli." şeklinde konuştu.

Devletin girdi ve çıktıları dengelemesi gerektiğine dikkat çeken Torbey, şöyle devam etti: "Bu kriz bir an önce bitmesi lazım. Lübnan'da ekonomik sorunlar için sadece tek bakanın çözümü değil bakanlar kurulunun bir an önce toplanması lazım."

Torbey'e gör eğer kriz masası oluşturulursa aynı zamanda kurulacak sistem Lübnan'daki sorunu çözecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.