Dolar 33,9832
%0.31
Euro 37,5546
%0.06
Altın 2.721,170
%-0.05
Bist-100 10.022,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriye o teklifi kabul etti

Suriye o teklifi kabul etti

Moskova'da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 14:55
Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ülkesinin Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası denetime açma teklifini kabul ettiğini açıkladı. Haberi Rus haber ajansı Interfax duyurdu.

RT'nin Interfax'tan aktardığına göre Muallim, yaptığı açıklamada, "Dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir dizi faydalı müzakerede bulunduj ve kendisi kimyasal silahlarla ilgili bir girişim sundu. Akşam saatlerinde Rusya'nın bu girişimini kabul ettik" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, anlaşmanın "Amerikan saldırganlığının dengesini bozmak" için tasarlandığını da sözlerine ekledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise bu gelişme üzerine bir açıklama yaparak, kimyasal silahların teslimiyle ilgili teklifin samimiyetini ispatlama sorumluluğunun Rusya ve Suriye üzerinde olduğunu belirtti.

Teklifle ilgili yanıtlanması gereken ciddi sorular olduğunu vurgulayan Cameron, Suriye'nin kimyasal saldırısına yanıt verme sürecinin sonsuza kadar uzatılamayacağını ifade etti.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü de kimyasal silahların uluslararası denetime verilmesi fikrinin geçtiğimiz hafta G20 zirvesi sırasında Putin ile ABD Başkanı Barack Obama arasında görüşüldüğünü açıkladı.(GERCEKGÜNDEM)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.