Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli sığınmacılara açık hava sineması gösterimi

Suriyeli sığınmacılara açık hava sineması gösterimi

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, ‘1 Mahalle 1 Film Projesi' kapsamında, Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyelilere açık hava sinema etkinliği düzenledi.Etkinlik nedeniyle Toplum Destekli Polis Şubesi'ne teşekkür eden Osmaniye Konaklama Tesisi Müdürü...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 11:52
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, ‘1 Mahalle 1 Film Projesi' kapsamında, Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyelilere açık hava sinema etkinliği düzenledi.

Etkinlik nedeniyle Toplum Destekli Polis Şubesi'ne teşekkür eden Osmaniye Konaklama Tesisi Müdürü Murat Sak, “Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü aracılığıyla Suriyeli misafirlerimize bir açık hava sineması gösteriminde bulunuyoruz.” dedi. Bu gibi faaliyetlerin Suriyeli misafirlerin yaşadığı stresi azalttığını belirten Sak, “Tabi bu gibi faaliyetler bir taraftan Suriyeli misafirlerimizin yaşadığı stresi azaltma çabası, bir taraftan da filmin konusu itibarıyla Türkiye-Suriye sınırının çizilmesi sırasında aileler arasında kopuşu anlatan komik bir hikaye.” diye konuştu. Tesiste 8 bin 900 Suriyeli olduğunu ifade eden Sak, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Toplum Destekli Polis (TDP) Şubesinde görevli Başkomiser Serdar Cöcü ise etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, açık hava sinema etkinliğini Suriyeli ailelere yönelik düzenledikleri için mutlu olduğunu söyledi.
Sosyal, kültürel etkinliğin önemli olduğunu ifade eden Cöcü, “Osmaniye Emniyet Müdürlüğümüz olarak ‘1 mahalle 1 film’ projesi kapsamında ilimizdeki 36 mahallede Ramazan etkinlikleriyle birlikte açık hava sineması gösterimini bir nostalji yaşatmak adına projemizi geliştirdik. Bu gün Suriye’den gelen misafirlerimizin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüz olarak çadır kente gelip onlarla birlikte olmayı düşündük. Gösterdikleri yoğun ilgi bizleri mutlu etti. Onların rahatladığını düşünüyoruz. Misafirlerimize elimizden gelen gayreti gösterip onlara yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi. Cöcü, proje kapsamında açık hava sinema etkinliğinin devam edeceğini de belirtti.

Daha sonra, Sinan Çetin’in yönettiği ‘Propaganda’ filminin gösterimi yapıldı.
Filmi izlemeye gelen Suriyeliler kendileri için bir değişiklik olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.