Dolar 34,2441
%0.06
Euro 37,6082
%0.35
Altın 2.876,320
%0.23
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürücülere sözleşme imzalattılar

Sürücülere sözleşme imzalattılar

Öğrenciler, trafikte can güvenliği konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla, yaya ve sürücülere hoşgörülü ve saygılı olacaklarına dair sözleşme imzalattı. Uygulamadan çok memnun olduklarını ifade eden yaya ve sürücüler, trafik...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 14:41
Öğrenciler, trafikte can güvenliği konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla, yaya ve sürücülere hoşgörülü ve saygılı olacaklarına dair sözleşme imzalattı. Uygulamadan çok memnun olduklarını ifade eden yaya ve sürücüler, trafik kurallarına uyacaklarının sözünü verdi.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Orgeneral Kami Güzey İlköğretim Okulu ve Radyo Trafik’in desteğiyle trafikte trafik kurallarına dikkat çekmek için öğrenciler, öğretmenler ve ilgililer Ortaköy Meydanı’nda toplandı. Durdurulan sürücülere, “Trafikte hoşgörülü, saygılı ve sabırlı olacağıma, kurallara uyacağıma, kurallara uymayanları uyaracağıma söz veriyorum” yazılı sözleşme gösterilip, imzalatıldı. Öğrenciler tarafından uyarılan sürücüler, uygulamadan çok memnun olduklarını belirtip, sözleşmeye sadık kalacaklarının sözünü verdi.

Yoldan geçmekte olan araç sürücülerini tek tek duran öğrenciler, trafikte hız yapanları da uyardı. Tüm sürücülere belge imzalatan öğrenciler, “Sürücüler bazen kurallara uyuyor bazen uymuyor. En sevdiğim davranışları yolda kurallara uymaları.” dedi.

Bazı araç sürücülerinin dikkatsiz olduğunu ifade eden ilköğretim öğrencisi Buket Ataman ise birçok sürücünün kırmızı ışıkta durmadığını dile getirerek, uygulamanın işe yarayacağını aktardı.

Trafik sözleşmesini imzalayarak söz verdiğinin altını çizen Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, “Şu anda sözleşmeyle trafik kurallarına harfi harfine uyma sözünü vermiş oldum. Çocuklarımız aracılığıyla bu sözleşmeyi imzalamanın ayrı bir anlamı var.” diye konuştu.

‘1 KİŞİNİN HAYATINI BİLE KURTARSAK BİZİM İÇİN BAŞARIDIR’

Projenin başarılı olacağına inandığını ifade eden Trafik Başpolisi Ahmet Şengül, “Sözleşmeye imza atan sürücüler, ‘Ben söz vermiştim.’ diyecektir. Yüzde 100 başarı çok güç ama, biz yüzde 50 başarı da sağlasak, bir kişiyi bile kurtarsak bunu başarı olarak addediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Günde 58 kilometre yol katettiğini söyleyen sınıf öğretmeni Azize Ergörül de “Tek özlediğim şey var. Hoşgörü, saygı ve sabır. Bu bizde olmayan bir şey. Umarım, bu sözleşmeyi imzalayanlar trafikte saygılı sabırlı ve hoşgörülü olur.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.