Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Susam Boşnaklar gecesinde birlik mesajı verdi

Susam Boşnaklar gecesinde birlik mesajı verdi

Boşnakların gecesinde konuşan CHP’li Susam, Türk Milleti ifadesinin bir etnik yapıyı değil, tasada ve kıvançta bir olan tüm vatandaşları kapsadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2013 - 09:59
İZMİR- CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmirli Boşnaklar Derneği’nin Pınarbaşı’nda gerçekleştirilen dayanışma gecesine katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Yaşına basacağı bu günlerde yeni bir kalıba dökülmek istendiğini ifade eden Susam, “Cumhuriyeti değiştirmek istenmesi, yeri bir versiyonunun hayata geçirmesi ya da Cumhuriyeti yıkma çabaları asla sonuç vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, bir etnik Cumhuriyet değildir. Türk ifadesi bir etnik kimliği işaret etmez, tasada ve kıvançta bir olmuş vatandaşların üst kimliğinin adıdır” diye konuştu.

Anadolu’da yaşayan tüm etnik yapıların Kurtuluş Savaşı’nda birlikte mücadele ettiğini hatırlatan Susam, “Atatürk etnik yapıların ötesine geçerek bu topraklarda yaşayanları bir millet olarak bir araya getirmiştir. Bu üst kimlik içinde herkes kendi etnik yapısıyla gurur duyar ama ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözü etrafında birleşir. Bu söz dünyaya baş kaldırıp tek bir ulus olmaya karar vermenin ifadesidir. Bütün etnik yapıları bir arada tutan çimentodur” dedi. Gecede derneğin en yaşlı üyelerine plaket veren Susam, Boşnaklarla halay da çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.