Dolar 33,9704
%0.1
Euro 37,7918
%-0.07
Altın 2.751,960
%0.2
Bist-100 9.947,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Türkiye'ye gidiyor

Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Türkiye'ye gidiyor

Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Prens Mut'ib bin Abdullah bin Abdülaziz yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gidecek.Prens Mut'ib, Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan tarafından...

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 17:41
Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Prens Mut'ib bin Abdullah bin Abdülaziz yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gidecek.

Prens Mut'ib, Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilecek, üst düzey yetkililerle görüşecek. Görüşmelerde iki dost ülke ikili ilişkileri ve ortak ilgi alanına giren bölgesel konularda yaşanan gelişmeler ele alınacak.

Görüşmeler sırasında ayrıca Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı yetkililere ve Türk halkına Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Selman bin Abdülaziz'in selamlarını iletecek.

Prens Mut'ib Türkiye ziyareti öncesi Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'ya yaptığı açıklamada Suudi Arabistan bölgesel ve uluslararası sorumluluk çerçevesinde, iki ülke arasında artan seçkin ilişkiler ışığında dost ülke Türkiye ile tarihi bağlar ile bağlı olduğunu söyledi.

Suudi Milli Muhafız Bakanı sözlerine şöyle devam etti: "İki dost ülke siyasi, iktisadi, askeri ve güvenlik ilişkileri düzeyinde önemli gelişmelere tanık oldu. Türkiye'nin Suudi Arabistan'da gelişimsel ve hizmet alanında bir takım projelerin uygulanmasında katkıda bulunması buna ek olarak iki dost ülke arasındaki ekonomik ve yatırım projelerinde verimli işbirliği sonucunda karşılıklı ticaret hacmi ile teyit ediliyor." dedi.

Bakan Mut'ib açıklamasında Türk ve Suudi halkının çıkarlarına hizmet eden ve bölgede barış, istikrar ve güvenin desteklenmesi için Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyeti ile daha fazla ikili işbirliği arayışında olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.