Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM’den emniyet kemeri takmayan sürücülere sarı zarf

TBMM’den emniyet kemeri takmayan sürücülere sarı zarf

TBMM Çankaya Kapısı girişinde, sürücüler bu sabah bir sürprizle karşılaştı. Çocuklarla birlikte Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, sürücülerin emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol etti. Neziroğlu, kemer takan sürücülere...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 10:19
TBMM Çankaya Kapısı girişinde, sürücüler bu sabah bir sürprizle karşılaştı. Çocuklarla birlikte Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, sürücülerin emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol etti. Neziroğlu, kemer takan sürücülere çiçek verirken, takmayanlara sarı zarf içinde uyarıcı broşür dağıttı.

TBMM Çankaya Kapısı’nda, sabah saatlerinde emniyet kemeri tatbikatı yapıldı. Tatbikata Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu katıldı. Neziroğlu ve ilkokul öğrencilerinden oluşan bir grup çocuk, girişte sürücülerin emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol etti. Emniyet kemerini takanlara çiçek verildi. Takmayanlara ise, içinde uyarıcı bir broşürün bulunduğu sarı zarf takdim edildi.

Genel Sekreter İrfan Neziroğlu, Meclis’in sosyal projelerde öncü olduğunu belirtti. TBMM’de yapılan bu tür etkinliklerin dikkat çektiğini, amaçlarının kamuoyuna örnek olmak olduğunu dile getirdi. Tatbikat için, Meclis’e yakın bir ilköğretim okulundan öğrenciler davet edildiğini söyleyen Neziroğlu, "Çocuklarımız kemer takanlara çiçek takdim ediyor. Takmayanlara ise içinde bir broşürün bulunduğu sarı zarf veriliyor.Emniyet kemeri takmayan sürücülerimizin, kırmızı kartı görmeden gerekli tedbirleri alması gerekiyor." diye konuştu.

"TRAFİK KAZALARINDA YILDA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR"

Emniyet kemeri takmayan sürücülere verilen zarfın içindeki broşürde yer alan bilgilere göre, Türkiye’de trafik kazalarında 1 yılda 4 bin kişi hayatını kaybediyor, 250 bin kişi yaralanıyor. Kazalarda her 4 kişiden 3’ü araçtan fırlayarak hayatını kaybediyor. Emniyet kemeri takmak ise ölüm ve yaralanma riskini yüzde 50 azaltılıyor. 2030 yılına kadar önlem alınmazsa; trafik kazalarının ölüm nedenleri arasında 5. sıraya yükselerek afet ve hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.