Dolar 34,1485
%-0.04
Euro 37,9060
%-0.68
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TGK Batman il başkanı kayıt parasına tepki gösterdi

TGK Batman il başkanı kayıt parasına tepki gösterdi

Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Batman İl Başkanı Mekan Görük, okullarda kayıt parası adı altında ailelerden para alınmasına tepki gösterdi. Görük, çocuklarını okullara kayıt için götüren ailelerin tam bir şok yaşadıklarını söyledi.Milli...

  • Ege Postası
  • 24.09.2013 - 12:10
Türkiye Gençlik Konseyi (TGK) Batman İl Başkanı Mekan Görük, okullarda kayıt parası adı altında ailelerden para alınmasına tepki gösterdi. Görük, çocuklarını okullara kayıt için götüren ailelerin tam bir şok yaşadıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 20 Temmuz 2011 tarih ve 40 Sayılı genelgesine rağmen okul yönetimlerinin ailelerden astronomik düzeyde kayıt paraları talep ettiğini belirten Görük, "Bu parayı ödemek istemeyen ailelerin kayıtları ise yapılmıyor. İstenen paranın yasal olmadığını belirtenlere ise okul yönetimleri tarafından hakarete varan tepkiler gösteriliyor. Okullarda öğrencilerden değişik adlar altında para toplanıyor. Maalesef ki bu şekilde yapılan uygulamayla Türk eğitim sistemi, resmi olmayan bir şekilde paralı duruma getiriliyor." dedi.

Okulların. öğrencilerden aldığı paraların başında kayıtlar sırasında bağış adıyla alınan yüksek miktardaki paranın geldiğine dikkat çeken Görük, "Bunun tek bir açıklaması var. Milli Eğitim Bakanlığı ve onların altında çalışanlar, aileleri resmen maddi bakımdan yoluyorlar. Toplumumuzun yüzde 70’i çocuklarını özel okullara gönderebilecek kadar bir gelire sahip değil, bundan dolayı devlet okullarını tercih etmektedirler." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ilköğretim ve liselerde hiçbir şekilde aidat, diploma, kitap parası ve bağış alınamayacağını öngören genelgesinin yayınlanmasından bu yana bu konu ile ilgili sıkıntıların bitmek bilmediğini dile getiren Görük, "Gelen birçok şikayete göre, istenilen yüksek tutardaki para velileri hem şaşkına çeviriyor hem de isyan ettiriyor. İlköğretim okullarının hemen hemen birçoğunda uygulanmakta olan sınıf kayıt parasının sınıfın eksiklerini gidermek için istedikleri öne sürülüyor." diye tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, okulların ihtiyaçlarını karşılayabileceği gerekli ödeneği sağlamadığı için okul idarelerinin bu yola başvurmak zorunda kalabileceğine değinen Görük, "Her ne amaçla olursa olsun 'gönüllülük' dışında talep edilen paralar yasal değil. Peki toplanan bu paralar nereye gidiyo? Sonrasını tahmin etmek zor değil olsa gere,k artık Allah ile kendi aralarında. Bu ülkede en büyük ödenek eğitime ayrılıyor. Bunu da unutmamak gerekiyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.