Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TİS krizinde Tugay'dan flaş hamle: İmzalanmazsa yasal sınıra çekilecek!

TİS krizinde Tugay'dan flaş hamle: İmzalanmazsa yasal sınıra çekilecek!

Büyükşehir ve Tüm-Bel Sen arasında süren TİS krizi devam ediyor. Tugay, memurlara gönderdiği bir yazıda 31 Temmuz tarihine kadar sözleşmenin imzalanmaması durumunda sosyal denge tazminatının yasal sınıra çekileceğini aktardı. 

  • Ege Postası
  • 30.07.2024 - 09:43

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile memur sendikaları arasında devam eden SDS krizi tüm hızıyla sürüyor.

Sendika Cemil Tugay'ın önerdiği 16 bin 750 TL'lik SDS ücretini kabul etmeyerek masadan kalkarak eylem kararı almıştı.

Eylemler devam ederken Cemil Tugay'dan flaş bir hamle geldi. Tugay, memurlara gönderdiği bir yazıda 31 Temmuz tarihine kadar sözleşmenin imzalanmaması durumunda sosyal denge tazminatının yasal sınıra çekileceğini aktardı. 

Öte yandan teklifin mali ve sosyal haklarda herhangi bir gerilemeye neden olmadığı ve sözleşmenin imzalanması halinde diğer Büyükşehir Belediyeleri içinde verilen en yüksek Sosyal Denge Tazminatı olacağı aktarıldı. 

Yazıda, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZSU Genel Müdürlüğünde çalışanlarımızı temsile yetkili olan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerçekleştirilmiş tarafımızca en son 31.07.2024 tarihine kadar Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması ve Sosyal Denge Tazminatının net 16.750,00 TL olarak ödenmesi hususu yetkili sendikaya iletilmiştir. Ancak, yetkili sendika tarafından henüz olumlu bir dönüş olmamıştır. Bu teklif mali ve sosyal haklarda herhangi bir gerilemeye neden olmamakla beraber, sözleşmenin imzalanması halinde diğer Büyükşehir Belediyeleri içinde verilen en yüksek Sosyal Denge Tazminatı olacaktır. Yetkili sendika tarafından söz konusu teklifin kabulü halinde ödemeler ivedilikle yapılacaktır"  ifadeleri yer aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.