Dolar 34,2134
%0.09
Euro 37,8994
%-0.51
Altın 2.924,530
%0.99
Bist-100 9.341,00
%-3.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TMMOB'den Bakanlığa sert tepki, hükümete şeffaf gönderme

TMMOB'den Bakanlığa sert tepki, hükümete şeffaf gönderme

Hükümet tarafından bağlı odaları idari ve mali denetim yönünden bakanlıklara bağlaması yönündeki girişimler ve bakanlar kurulu kararı ile Orman Mühendisleri Odası’nın idari-mali denetiminin Orman ve Su işleri Bakanlığı’na devredilmesine tepki gösteren Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Alsancak’ta yaptığı basın açıklaması ile hükümete sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 12.11.2013 - 16:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye Mühendis ve Mimar Odası (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, AK Parti hükümetinin meslek odalarına karşı tavrına tepki göstermek amacı ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde buluşarak bir basın açıklaması düzenledi. Hükümetin, TMMOB’ye bağlı odaları idari-mali denetim yönünden bakanlıklara bağlama yönünde atığı adımları ve bakanlar kurulu kararı ile Orman Mühendisleri Odası’nın idari-mali denetiminin Orman ve Su işleri Bakanlığı’na verilmesine karşı çıkan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun basın açıklamasına Başkan Ferdan Çiftçi’nin yanı sıra, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, TMMOB’ye bağlı oda başkanları, sendika başkanları da katılım gösterdi. Halktan da yoğun ilgi gören basın açıklaması sloganlar eşliğinde başladı.

“SIRA DİĞER ODALARDA…”

Konuşmasına AK Parti hükümetinin meslek odalarını ele geçirmeye çalıştığını söyleyerek başlayan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, “AKP iktidara geldiği günden bu güne kadar devlet olanaklarını kullanarak seçimlerine müdahale ettiği halde ele geçiremediği TMMOB’ye bağlı meslek odalarını yasal düzenlemelerle ele geçirmeye çalışıyor. Rant politikaları ile yaşam alanlarımızı, doğayı, çevrelerimizi talep eden AKP’ye karşı çıkan TMMOB ve bağlı odaları, AKP’nin iktidara geldiği günden bu güne yaptığı saldırılarına karşı direniyor. Bu süreçte düzenlemelerle ilişkilerimizi kesilmeye çalışılıyor. En son Gezi Parkı olayları sonrasında iyice artan bu saldırılarla TMMOB’nin sesini kesmeyen AKP iktidarı bu günlere yeni saldırılar planlıyor. TMMOB’ye bağlı meslek odalarını idari ve mali denetimin Bakanlar Kurulu kararıyla ilgili bakanlıklar tarafından yapılacağını içeren yasa maddesi tarihin tozlu raflarından bulup çıkaran AKP ilk icraatını gerçekleştirerek 7 Kasım 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla TMMOB Orman Mühendisleri Odası’nı idari ve mali denetimini Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na vermiştir. 11 odanın idari ve mali denetiminin de bakanlığa verilmesi doğrultusunda kararnamenin de bakanlık isteğiyle imzaya açıldığını biliyoruz. Şimdiden sonra sıra diğer odalarda” dedi.



“AK PARTİ 12 EYLÜL CUNTASININ UZANTISI”


Sözlerinin devamında Gezi olayları sırasında yaşananları anlatan Çiftçi, AK Parti’den hiçbir şekilde korkmadıklarını belirterek, “AKP her fırsatta eleştirdiği 12 Eylül faşist cunta döneminin bir uzantısı hatta ondan daha gerici bir yapıda olduğunu tescil etmiş durumdadır. 12 Eylül Faşist cuntasının bile uygulamadığı gerici yasayı AKP hükümeti uygulamaya çalışmaktadır. Biz ki, acılar döneminde zorlu günlerden elimizi kirletmeden, başımız dik çıkmasını bildik. Kimsenin kuşkusu olmasın yine biliriz” diye konuştu.

“TMMOB, AK PARTİ’DEN DAHA ŞEFFAFTIR”


TMMOB’ye bağlı tüm odaların Anayasanın 135’inci maddesine göre kurulmuş demokratik meslek odaları olduğunu belirten Çiftçi açıklamasına şöyle son verdi; “Meslek odalarımızın sizin entrikacı denetçilerinize ihtiyacı yoktur. İddia ediyoruz TMMOB’ye bağlı meslek odaları AKP hükümetinin elindeki tüm kurum ve kuruluşlardan daha şeffaf ve temizdir. Bizi susturmaya 12 Eylül faşist cuntasının gücü yetmedi onun uzantısı AKP’nin de gücü yetmez.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.