Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TOKİ 5 aydır çivi bile çakmadı: Belediye yapıyor, TOKİ uyuyor!

TOKİ 5 aydır çivi bile çakmadı: Belediye yapıyor, TOKİ uyuyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayındaki heyelan vakası sonrasında Çiğli TOKİ Evleri'nde yaşayan yüzlerce vatandaşın yürekleri ağızlarına gelirken, yaşanan can ve mal güvenliği tehlikesine karşın TOKİ'de işler adeta kaplumbağa hızıyla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yürütülen çalışmalar kapsamında 12 milyon 700 bin TL harcayarak 10 kilometreye yakın fore kazıkla alanda güçlendirme yaparken, ay sonunda ihaleye çıkma kararı alan TOKİ ise çalışmalarını ancak önümüzdeki Nisan ayında tamamlayacak. Belediye yapıyor, TOKİ uyuyor!

  • Ege Postası
  • 20.10.2015 - 11:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Evka- 5 Mahallesi’nde heyelan tehlikesi bulunan TOKİ konutlarında yaşayan yüzlerce vatandaş TOKİ'nin bürokratik işlemleri nedeniyle diken üstünde günler geçirmeye devam ediyor. Çökme yaşanan bölgede acil önlem alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte hazırladığı projede ilk etap çalışmaları tamamlayarak gereken önlemleri alırken, konutların yer aldığı bölgede esas sorumluluğu elinde bulunduran TOKİ ise aylardır çivi dahi çakamadı.



TOKİ BEŞ AY SONRA İHALEYE ÇIKIYOR
Çiğli İlçesi Evka-5 ve Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık 100 dönümlük alanda oluşan zemin kayması sonrasında konutların yer aldığı alanda ve bina avlularında yapılacak çalışmalar bürokrasiye takıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda 12 milyon 700 bin TL'lik proje hazırlayarak 280 fore kazıkla alanın çevresinde istinat duvarları ile güçlendirme yaparken, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ise aradan geçen zamana karşın herhangi bir somut adım kaydedemedi.
 
NİSAN 2016'DA TAMAMLANACAK
Geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir Valiliği bünyesinde gerçekleşen ve resmi kurum temsilcilerinin katılım gösterdiği kriz zirvesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çalışmalara temel teşkil eden üniversite raporlarını isteyen TOKİ'nin beklenen ihale duyurusu beş ay gecikmeyle geldi. Buna göre, Çiğli'de heyelanın önlenmesi için kazık yapımı ve bozulan imalatların yenilenmesi işi için 27 Ekim'de ihaleye çıkacak olan TOKİ, toplam 5 ayda projeyi tamamlayacak. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'nin aksine acil ihale yöntemi yerine açık ihale yöntemini tercih eden TOKİ'nin bu kararı nedeniyle sürecin uzama olasılığı da bulunuyor.
 

VATANDAŞ TEPKİLİ: STADI BIRAK, CAN GÜVENLİĞİNE BAK
Krize yol açan söz konusu sürece karşın alanın tamamen güvene alınabilmesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların da boşa gitmemesi için zemin güçlendirme projesinin tam kapsamıyla hayata geçirilmesi beklenecek. Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının dile getirdiği eleştiriler ve "Acil önlem alın" çağrısı sonrasında harekete geçen TOKİ'nin bu hamlesi sonrasında vatandaşların tahliye korkusu sona erdi ancak yaşadıkları çile bitmedi. Göztepe ve Karşıyaka’daki şehir statları için büyük bir gayretle ve aceleyle ihaleye çıkan TOKİ’nin can ve mal güvenliğiyle ilgili kritik konuda da aynı özeni göstermesini isteyen bölgedeki dar gelirli halk, kurumun işlemleri hızlandırmasını ve acilen çözüm üretmesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.