Dolar 34,1118
%0.28
Euro 38,1157
%0.16
Altın 2.862,580
%1.18
Bist-100 9.964,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜRK-İŞ mitinginde Atalay'a istifa çağrısı

TÜRK-İŞ mitinginde Atalay'a istifa çağrısı

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Çerkezköy'de düzenlenen mitingde işçiler tarafından protesto edildi. Protestoya karşı çıkan Ergün Atalay destekçilerinin tezahüratları ise MHP mitinglerini aratmadı.

  • Ege Postası
  • 27.08.2024 - 08:05
  • Güncelleme: 27.08.2024 - 09:33

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), ekonomik kriz ve işçilerin yaşadığı geçim sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde "Zordayız, Geçinemiyoruz" isimli bir miting düzenledi. Miting sırasında TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçiler tarafından istifaya çağrıldı ve “Ergün istifa” sloganlarıyla protesto edildi.

"VUR DE VURALIM ÖL DE ÖLELİM" SLOGANI ATILDI

Atalay, sahneye çıkarak konuşma yapmaya çalışırken, protestoların artması üzerine mitingin sunucusu araya girerek, Atalay'ı savunan bir konuşma yaptı. Sunucu, Ergün Atalay'ı "TÜRK-İŞ'in gururu" ve "Türkiye işçi sınıfının lideri" olarak nitelendirip, onun işçi haklarını savunduğunu vurguladı. Sahnedeki Atalay destekçileri ise protestocu işçilere "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganıyla karşılık verdi.

İstifa sloganlarına tepki gösteren Atalay ise yalnızca 398 delegenin oy kullandığı son genel kurulda yüzde 94 oy ile genel başkan seçildiğini anımsatarak şöyle konuştu:

"İşverenlerle mücadele edersin, sermayeyle mücadele edersin, siyasetçiyle mücadele edersin, ama evin içinde bir avuç kardeşimiz evini taşlamaya kalkarsa inanın ayıp ediyor, günah işliyor. Seçtiğiniz adamın başında sonuna kadar durmak mecburiyetindesiniz. Durmazsanız sizi parça parça ederler. Sizi bu ülkede nefes alamayacak duruma getirdiler. TÜRK-İŞ sizin eviniz. Ben emanetçisiyim. Buradaki arkadaşlar emanetçisi. Kimi istiyorsanız onu seçin. Yanımda, aileniz gibi, kardeşiniz gibi, kapı gibi durursanız nefes alırsınız. Ama kapı gibi durmazsanız, evinizi taşlarsanız, 3-5 arkadaşa fırsat verirseniz, onları konuşturursanız bu sorunları aşamazsınız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.