Dolar 34,1987
%0.05
Euro 37,9856
%-0.29
Altın 2.913,600
%0.61
Bist-100 9.567,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜRSEN'in MÜFED çıkışına ilk tepki

TÜRSEN'in MÜFED çıkışına ilk tepki

Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Türsen’in kentsel dönüşüm sürecinde Müteahhitler Federasyonu’nun (MÜFED) girişimlerine yönelik yaptığığı çıkışa üyelerinini tamamına yakını müteahhit olan Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nen tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 22.11.2013 - 14:20
İZMİR - CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Cihan Türsen’in kentsel dönüşüm sürecinde Müteahhitler Federasyonu’nun (MÜFED) girişimlerine yönelik sert bir çıkış yapmış ve “Karşıyaka’da müteahhit çıkar gruplarına geçit yok” demişti. Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz’dan, Türsen’e sert bir cevap geldi.
Üyelerinin tamamına yakını müteahhit olan Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada Türsen’e ‘yaptığın yanlıştan dön’ çağrısı yaptı.

Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “
Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olan Cihan Türsen’in müteahhitlere yönelik açıklamalarını hayretle izliyoruz. Üyelerinin neredeyse tamamı müteahhit olan Karşıyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, kendisini yaptığı yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.
Sayın Türsen’den öncelikle “Müteahhit çıkar grupları” ifadesine açıklık getirmesini bekliyoruz. Sayın Türsen’in kimi itham ettiğini, isim vererek açıklaması gerekmektedir. Açıklama bu şekliyle, Karşıyaka’da, yasalara uygun faaliyet gösteren tüm müteahhit meslektaşlarımızı zan altında bırakmaktadır.
Sayın Türsen’den bu yanlışı ivedilikle düzeltmesini beklerdik. Ancak, Cihan Bey’in açıklamalarının devamı göstermektedir ki; belediye başkanı olduğu takdirde, Karşıyaka’da, inşaat sektörünü bitirmeye yönelik bir zihniyet hakim olacaktır.
Unutmayalım ki, sanayisi olmayan Karşıyaka’nın lokomotif sektörü inşaattır. Hatta, büyük firmaların birer birer kaçtığı İzmir için de, inşaat önemli bir sektördür.
“Gerekirse KENT A.Ş. ile inşaat sektörüne girerim” ifadesinden de çok net anlaşılıyor ki; Sayın Türsen yeni bir TOKİ yaratmak istemektedir.
“Karşıyaka’da müteahhit çıkar gruplarına geçit yok” diyen Sayın Cihan Türsen’e biz de diyoruz ki; “Karşıyaka’da asıl bu zihniyete geçit yok”…

TÜRSEN NE DEMİŞTİ'
Türsen geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanlığınca yapılan açıklama ve başlatılan girişimleri endişe ile izliyorum.

Kentsel Dönüşüm adı altında, özellikle kentin gelişen bölgelerine göz diken bir kısım müteahhit adı altındaki güçlü finans sahipleri, apartmanlarda bir daire satın alıp, solucan gibi onların içlerine girip, tüm konut sahiplerini baskı altına alıyor.

Kısa zamanda, riskli yapı raporu alabilme özel kabiliyetinde de sahip bu kişiler, sonra diğer malikleri zorla masaya oturtup evlerini ellerinden alıyor veya küçük paylar öneriyor.

Bu da yetmezmiş gibi şimdi, çıkar grupları oluşturarak, diğer müteahhitlere gözdağı verip, sektörde tekel yaratmak istiyorlar.

Kentsel Dönüşüm adı altında, yurttaşların konutlarına göz diken, bu amaçla çıkar grupları, baskı grupları oluşturan müteahhit anlayışına Karşıyaka'da izin vermeyeceğiz. Kimse veya hiçbir grup kenti planlamaya kalkmasın.

Evleri tehdit altında olan yurttaş örgütlenmesinin yanında oluruz. Gerekirse bu oyunu bozmak için KENT A.Ş ile İnşaat sektöründeki bu tip uygulamalara müdahale eder, sektörde aktif hale geliriz.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.