Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜVTÜRK araç muayenesinde sistem değişti: Ödemelere komisyon ayarı

TÜVTÜRK araç muayenesinde sistem değişti: Ödemelere komisyon ayarı

Ulaştırma Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi kartı kullanımından kaynaklanan komisyon ücretlerinin ortadan kaldırılması amacıyla bir çalışma başlattı.

  • Ege Postası
  • 06.08.2024 - 09:47

Araç muayene istasyonlarında kredi veya banka kartı ile yapılan ödemelerde komisyon alınması üzerine süregelen tartışmaların ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni ihale dönemi itibarıyla komisyon maliyetlerinin hizmet alan kişilere yansıtılmaması için gerekli adımları atacaklarını duyurdu.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, 1.130 lira muayene ücretinin yanı sıra 128 lira komisyon alınmasını ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirip bu ücretin iadesine karar vermişti. Muayene ücretlerinden komisyon alınması iddiaları ise TBMM gündemine taşındı.

Bakanlık, milletvekillerinin konuyla ilgili soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine, ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, banka veya kredi kartı ile ödenen muayene ücretlerinde oluşacak komisyon maliyetlerinin hizmet alanlara yansıtılmasında bir sorun bulunmadığı konusunda ortak bir görüşe varıldığını belirtti.

 

Bakanlığın cevabında, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanılıp kullanılmaması araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” denildi.(HALK)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.