Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tabip Odası'ndan EÜ'ye teşekkür İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir çağrı daha!

Tabip Odası'ndan EÜ'ye teşekkür İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir çağrı daha!

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. M. Lütfi Çamlı, koronavirüs döneminin başlangıcından itibaren bünyesinde yapılan test sayısını açıklayan Ege Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Dr. Çamlı, şeffaflık konusunda Ege Üniversiteisni örnek göstererek, “Keşke İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Valiliği de aynı şekilde şeffaf davranıp altı test merkezinin verilerini kamuoyuyla paylaşsalar” diyerek İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Valiliği’ni bir kez daha İzmir’in COVID verileri konusunda şeffaf olmaya davet etti.

  • Ege Postası
  • 25.08.2020 - 13:26

EGEPOSTASI - Ege Üniversiteis Rektörü Propf. Dr. Necdet Budak, COVID-19 PCR Testi yetkisi alındığından günden bu yana Ege Üniversitesi bünyesinde 50 bini aşkın tesin yapıldığını duyurdu. Rektör Budak, 24 saat aralıksız test yapan ekibi tebrik ederken İTO Başkanı Op. Dr. M. Lütfi Çamlı da pandemiyle mücadele dönemindeki özverili çalışmaları ve şeffaflıkları konusunda Ege Üniversitesi yönetimini tebrik etti.

İTO pandemi sürecinin başından itibaren sağlıklı analiz yapabilmek ve mücadeleye bilimsel katkı sunabilmek adına İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden İzmir’in koronavirüs verilerini paylaşmasını talep etmiş fakat her defasında olumsuz yanıt almıştı. Dr. Budak, taleplerine henüz bir dönüş olmadığının altını çizerek İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de Ege Üniversitesi gibi kamuoyuna karşı şeffaf olması konusunda çağrıda bulundu.

TEST MERKEZLERİ VE SAYISI ARTIRILMALI
“Ege Üniversitesi İzmir’de COVID testi yapılan altı merkezden biri” diyen Dr. Budak, “Üniversite bünyesinde bugüne kadar toplamda kaç test yapıldığı konusunda net bir bilgim yok ama üniversiteden yapılan açıklama 50 binin üzeri olduğu yönünde. Üniversitenin tam kapasitesini bilmediğim için bu sayıyı yeterli ya da yetersiz olarak değerlendiremem ancak genel bir yaklaşım sergiyecek olursak test merkezlerinin ve yapılan test sayılarının arttırılması doğru bir yaklaşım. Ne kadar çok test o kadar çok pozitif olguların erken saptanabilmesi imkanı. Ve siz COVİD’i ne kadar erken saptarsanız salgını kırma noktasında o kadar başarılı olursunuz. Şu anda aramızda semptom göstermediği halde virüsü taşıyan o kadar çok kişi var ki! Bunları da ancak ve ancak testle anlarız. Ege Üniversitesi bu süreçte oldukça başarılı çalışmalar yaptı. Düzenli olarak da bu testler yapılmaya devam ediliyor. Bu konuda kendilerine teşekkür ederim. İzmir özelinde şu anda günlük test sayısı 4 bin 500-5 bin arasında. Bence bu sayı halen yeterli değil” dedi.

ODANIN ŞEFFAFLIK TALEBİ CEVAPSIZ KALDI
Pandeminin başından beri İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne koronavirüs test sayılarının ve verilerinin paylaşılması konusunda taleplerinin hala cevapsız kaldığının altını çizen Dr. Budak, “Geçen hafta yaptığımız çağrımız da bir sonuç vermedi. En son 10 gün önce müdürlükle görüştük ve bilgilerin paylaşılmamasının gerekçesini sorduk. Bizim bir meslek örgütü ve hekimlerin çatı örgütü olduğumuzu söyledik. Bu konuda katkı sunmak ve görüş bildirme istediğimizi ilettik. Çünkü pandeminin iş birliği içerisinde geçirilebileceğine inanıyoruz. Verileri bilerek belirttiğimiz görüşler daha bilimsel ve faydalı olur. Bu yüzden COVID verilerinin paylaşılması oldukça önemli ki Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün pandemi ile mücadeledeki en önemli şartı şeffaflıktır. DSÖ bunu söylerken İl Sağlık Müdürlüğü neden bilgileri paylaşmıyor bilemiyoruz. Sadece odamızla değil, İzmir kamuoyuyla da payalaşılması gerekiyor.  İzmir’deki veriler bilinirse ve ona göre tedbir alınır. Belirsizlikler insanlarda yanlış bilgilerin dolanmasına da sebebiyet veriyor.  Ege Üniversitesi gerçekten bu sürekçe büyük bir özveriyle çalıştı. Ben kendim de çok geç satlere kadar çalıştıklarına şahit oldum. Ege Üniversitesi test sayılarını açıklayarak şeffaflık adına önemli bir adım attı. Keşke İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Valiliği de aynı şekilde şeffaf davranıp altı test merkezinin verilerini kamuoyuyla paylaşsalar” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.